Afbeelding
Pexels

Dit zijn de beste luxe auto’s van 2021

XInterviews & Achtergrond

Het kan simpelweg niet comfortabeler worden dan luxe auto’s. Deze voertuigen zijn ruim en voorzien van de nieuwste technologie. Luxe auto’s zijn er in verschillende soorten en maten, waarbij de nadruk over het algemeen op prestaties of verfijning ligt. Er is ongetwijfeld een auto in deze lijst die past bij jouw veeleisende behoeften. Kijk hierbij bijvoorbeeld naar de kracht en het evenwicht van het voertuig, maar ook naar het praktisch comfort van de vierwieler. Wil je voordat je een dure luxe auto gaat kopen het eerst even goed uitproberen? Een luxe auto huren is dan zeker een aanrader. Je kunt dan met één van de onderstaande voertuigen bijvoorbeeld door Amsterdam rijden als test. 

Mercedes-Benz S550
Hoewel de Mercedes-Benz S550 voor het laatst in productie werd genomen in 2016, blijft het volgens de verkoopgegevens een toonaangevende luxe sedan. De 2016 S550 heeft het vermogen van een 4,7 liter V8 motor met dubbele turbocompressor en een soepel schakelende automatische transmissie met zeven versnellingen. Zelfnivellerende luchtvering zorgt ervoor dat het voelt alsof je op wolken rijdt. Een paar 12,3 inch schermen met hoge resolutie geven je het gevoel dat je de toekomst bestuurt. Alle Mercedes-Benz S550’s uit 2016 zijn voorzien van een AWD-systeem, terwijl ze nog meer functies in de standaarduitrusting hebben. Hierbij kun je denken aan een panoramisch zonnedak met elektrisch zonnescherm, net zoals een geavanceerd pakket rijhulpsystemen en verwarmde en geventileerde voorstoelen.

Genesis G90
Zo nu en dan komt er een auto op de markt dat de boel goed wakker schudt. Dat deed de Genesis G90 precies op het gebied van luxe auto’s. Dit model heeft een indrukwekkende lijst als het gaat om standaardfuncties en technologie. Daarnaast mag de styling er ook zeker zijn, zowel van het interieur als het exterieur. Genesis heeft hiervoor inspiratie gebruik van een paar van de allerbeste luxe voertuigen. De auto wordt aangedreven door een 3,3 liter V6 motor met dubbele turbocompressor, al is de G90 ook verkrijgbaar met een V8 motor van 5 liter. De passagiers hebben bovendien de mogelijkheid om de controle over de achterbank te hebben met een neerklapbare console. Ook heeft de Genesis G90 een multi-view camerasysteem.

Jaguar F-Type
De Jaguar F-Type combineert een historisch ontwerp met een moderne styling. Het is een luxe tweedeurs auto die verkrijgbaar is in vier verschillende uitvoeringen. Zo is er onder andere een converteerbare versie beschikbaar. Dit model is bovendien ideaal voor vakanties, de Jaguar F-Type is namelijk verrassend ruim. Het heeft immers een bagageruimte van maar liefst 4,5 kubieke meter. De verkrijgbare stoelen zijn bovendien geproduceerd van Windsor leer, ze zullen dus ook op de lange termijn zeker comfortabel blijven. In de Jaguar F-Type zit trouwens een 296 pk sterke 2 liter viercilindermotor. Daarnaast bevat deze luxe auto ook LED koplampen, een Meridian 380 W geluidssysteem met Bluetooth streaming, een 8 inch touchscreen en voorwaarts noodremmen.

Porsche Panamera
De Porsche Panamera is een luxe auto met vier deuren waarin vier personen kunnen zitten. Dit model zal je het ultieme comfort bieden, terwijl het ook de prestaties en technologie heeft die je verwacht van een luxe voertuig. Je kunt namelijk heerlijk wegzakken in de zachte en comfortabele stoelen van leer. Daarnaast kun je bij de Porsche Panamera ook de achterbank achteroverkantelen als je dit graag wilt. De auto bevat bovendien een rear-seat entertainment systeem. Dit maakt gebruik van Wifi, NFC en Bluetooth. Zodoende kun je op de achterbank boeken lezen, muziek luisteren en apps spelen. Tot de standaarduitrusting van de Porsche Panamera behoort bovendien een 12 inch touchscreen met hoge resolutie, navigatie en een interne harde schijf. Ditzelfde geldt voor verwarmde voorstoelen.

Dit artikel wordt u aangeboden door easyterra Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant