Artist impression van het moderne winkelpand van kringloopwinkel 2Switch Zutphen, dat Temmink Bouwprojecten heeft neergezet. Foto: PR

Artist impression van het moderne winkelpand van kringloopwinkel 2Switch Zutphen, dat Temmink Bouwprojecten heeft neergezet. Foto: PR

Opening nieuwe kringloopwinkel 2Switch Zutphen

Maatschappij

ZUTPHEN - Na een jaar van bouwen staat er nu op de vertrouwde locatie van Stichting 2Switch in Zutphen een heel nieuw pand. Een modern en duurzaam winkelpand dankzij de nauwe samenwerking tussen 2Switch en verhuurder Stichting Torenstad Vastgoed. Voor 2Switch betekent dit een prachtige, nieuwe ruimte om haar maatschappelijke missie in Zutphen verder te realiseren. De feestelijke opening van de nieuwe winkel is op woensdag 15 mei vanaf 10.00 uur.

Al vele jaren is 2Switch een bekend beeld aan de Pollaan 52 in Zutphen. Enige tijd geleden werd duidelijk dat het oude pand niet meer voldeed aan de eisen van deze tijd. Daarom besloten Torenstad Vastgoed en 2Switch samen een nieuw, modern en duurzaam pand te realiseren. Met voor 2Switch als belangrijk uitgangspunt een huurbedrag passend binnen de financiële kaders van haar stichting.

Duurzaam en modern pand
Vanaf de buitenkant is het niet te zien, maar een gedeelte van het oude pand is blijven staan. Waar voorheen de winkel was, is 700 vierkante meter behouden. Wel heeft het bestaande deel een flinke upgrade gekregen, samen met lokale leveranciers heeft Torenstad Vastgoed een duurzaam, gasloos en toekomstbestendig pand gerealiseerd. En dit sluit aan bij de visie van 2Switch op het verduurzamen van de door haar gehuurde winkelpanden.

Torenstad Vastgoed biedt 2Switch met deze nieuwbouw een unieke kans om maatschappelijke activiteiten onder de best mogelijke omstandigheden uit te voeren. Temmink Bouwprojecten heeft een modern winkelpand neergezet dat volledig voldoet aan de eisen van deze tijd. Een veilige, gezonde en prettige werkomgeving voorzien van ergonomische werkplekken.

Werkgelegenheid met impact
2Switch is een maatschappelijke onderneming zonder winstoogmerk die zich sinds 1999 inzet voor mens, milieu en maatschappij. Eventueel gemaakte winst besteedt 2Switch volledig aan het bereiken van haar maatschappelijke doelen. De belangrijkste doelstellingen zijn hergebruik van goederen en menselijke ontwikkeling. Jaarlijks verwerkt 2Switch Zutphen bijna 1 miljoen kilogram aan gedoneerde goederen, wat zinvol werk biedt aan een grote groep mensen uit Zutphen en omgeving. Dit gebeurt in de vorm van werkervaringsplekken, stages en vrijwilligerswerk.

2Switch is een erkend leer- en werkbedrijf en bezit het PSO-certificaat, wat aantoont dat zij voorop lopen in het bieden van werkgelegenheid aan kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt. Medewerkers krijgen bij 2Switch volop ontwikkelmogelijkheden en kansen om hun positie op de arbeidsmarkt te verbeteren. Momenteel biedt 2Switch Zutphen plaats aan ruim 70 medewerkers.

Maatschappelijke initiatieven
2Switch Zutphen staat midden in de lokale gemeenschap en neemt actief deel aan diverse maatschappelijke initiatieven, zoals de jaarlijkse sinterklaasspeelgoedactie. De organisatie heeft veel samenwerkingspartners in het sociale en circulaire domein, en maakt daarmee dagelijks het verschil voor Zutphen. Het doel van de nieuwe huisvesting voor 2Switch Zutphen is dan ook om samen met de partners de maatschappelijke impact verder te vergroten.

Feestelijke opening
De komende tijd wordt er hard gewerkt om het nieuwe pand gereed te maken voor de opening. Het resultaat: een prachtige, duurzame en eigentijdse 2Switch kringloopwinkel met voldoende parkeergelegenheid. Deze mijlpaal wordt uitgebreid gevierd. Op woensdag 15 mei om 10.00 uur opent wethouder Rick Verschure het pand aan de Pollaan 52 in Zutphen. Iedereen is van harte welkom om de nieuwe trots van 2Switch te komen bewonderen onder het genot van een hapje en een drankje.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant