Foto: Jan Slagter
Foto: Jan Slagter

Internationaal voetbaltoernooi Ballfreunde strijkt neer bij FC Zutphen

Sport

ZUTPHEN - Het komende weekend belooft een bruisend voetbalfestijn te worden op het sportpark van FC Zutphen. Van vrijdag tot en met zondag is het terrein het toneel voor het internationale voetbaltoernooi Ballfreunde, waarbij zowel binnen- als buitenlandse teams het tegen elkaar opnemen in drie dagen vol voetbalplezier. De entree is gratis voor toeschouwers.

FC Zutphen stelt haar sportpark beschikbaar voor het toernooi, maar de organisatie ervan ligt in handen van Ballfreunde. Alle deelnemende teams ontvangen van de toernooiorganisatie praktische informatie, zoals speeltijden en het wedstrijdprogramma. Gezien de omvang van het evenement en het internationale karakter ervan, staat veiligheid voorop. Deelnemende teams krijgen van Ballfreunde een aantal richtlijnen om het toernooi soepel en veilig te laten verlopen.

Hoewel er voldoende parkeergelegenheid is, wordt het verwacht dat het druk zal zijn. Geadviseerd wordt om met de fiets te komen. Wie toch met auto komt, wordt gevraagd de aanwijzingen ter plaatse te volgen om een geschikte parkeerplek te vinden.

Programma
Het programma van het toernooi ziet er als volgt uit:

Vrijdag 17 mei om 19:30 uur is er een openingsceremonie en vanaf 20:15 uur de openingswedstrijden.

Zaterdag 18 mei start tussen 06:30 en 9:00 uur met ontbijt (voor de teams die zich hebben aangemeld) en vanaf 08:30 uur gaat het toernooi van start. 

Zondag 19 mei start tussen 06:30 – 9:00 uur met ontbijt (voor de teams die zich hebben aangemeld), vanaf 08:30 uur start het toernooi en om 16:00 uur is de prijsuitreiking en einde van het toernooi.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant