The Braid gaat over het doorzettingsvermogen van drie vrouwen en hun onbewuste verbintenis. Foto: Filmdepot

The Braid gaat over het doorzettingsvermogen van drie vrouwen en hun onbewuste verbintenis. Foto: Filmdepot

Succesroman The Braid nu een bioscoopfilm

Cultuur

ZUTPHEN - Luxor vertoont vanaf donderdag 9 mei de film The Braid, gebaseerd op de gelijknamige internationale bestseller van Laetitia Colombani over drie vrouwen die vechten tegen hun lot.

The Braid (De vlecht) is al jaren een populair boek. De Franse schrijfster Laetitia Colombani besloot haar succesroman uit 2017 daarom ook te verfilmen en zelf te regisseren. The Braid vertelt het verhaal van drie vrouwen, wier levens ondanks grote verschillen en zonder dat ze elkaar kennen met elkaar vervlochten zijn. Vanaf donderdag 9 mei is de film te zien in Luxor, onder meer als Moederdag-voorstelling op zondag 12 mei om 20.00 uur.

Drie vrouwen, drie continenten, drie culturen
In India is Smita een zogenaamde onaanraakbare die de kost verdient met het opruimen van uitwerpselen. Ze droomt ervan haar dochter een opleiding te geven, iets wat onmogelijk lijkt. Maar ze is bereid alles op te geven voor een betere toekomst.

Tegelijkertijd werkt op Sicilië de twintiger Giulia in het pruikenatelier van haar vader. Wanneer ze onverwacht het atelier moet overnemen, komt ze erachter dat het bedrijf op de rand van faillissement balanceert. 

In het Canadese Montreal is Sarah een gescheiden moeder die haar borstkankerdiagnose verborgen probeert te houden om haar geplande promotie niet in gevaar te brengen. Voor Sarah komt de troost uiteindelijk via Italië uit India en zo is de cirkel rond.

Toegang 10 euro. Ticketverkoop via de website of aan de kassa in het theatercafé.


luxorzutphen.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant