De band, hier nog zonder de onlangs binnengehaalde zangeres. Foto: Berdien van ’t Schip

De band, hier nog zonder de onlangs binnengehaalde zangeres. Foto: Berdien van ’t Schip

Daddy to the rescue, nu met zangeres, in Warnsveld

Muziek

ZUTPHEN - Op het festival Jazz & So - Zutphen was hun optreden het absolute hoogtepunt, waarbij de band ‘Daddy to the rescue’ een enthousiast publiek toonde dat Jazz & So veel meer is dan ‘alleen maar’ New Orleans- jazz. Bij het Jazz at The Peacock-concert, op zondag 20 november gaan ze dat ongetwijfeld nog eens dunnetjes overdoen. En nu met een zangeres erbij.

Tot 2016 speelden de muzikanten nog onder de naam Five Guys named Joe, maar er is sindsdien veel veranderd. De band is niet zo makkelijk in een hokje te plaatsen. Ze zijn geïnspireerd door de rythm&blues van de fourties en fifties en brengen swing-jazz, jump-blues, rock ’n roll en boogie-woogie. Hun optreden is in feite één grote swingende retro-show en blijft van begin tot eind boeien.
Grote man van de band is ongetwijfeld de immer goedlachse Arjen Verhoeff, algemeen beschouwd als een van Nederlands beste boogie-pianisten. Hij produceert het ene moment een ragfijne, uiterst subtiele solo, om vervolgens -bij het wat steviger werk- met zijn grote handen de piano meedogenloos te teisteren. Maar muzikaal en melodieus blijft het steeds en ook een overdaad aan volume hoeft niemand te vrezen. De onlangs aan de band toegevoegde leadzangeres Laura van Vught is onmiskenbaar een aanwinst; heerlijk swingend en met een fijne presentatie geeft zij de band een extra dimensie.
Daddy to the Rescue is een graag geziene gast op grote jazz- en rythm&bluesfestivals en op Lindy Hop Dance-feesten, ook in Duitsland, België en Frankrijk. Maar ook in kleinere settings weten ze hun publiek voor zich in te nemen en mee te voeren in hun swingende show.
Bezetting: Laura van Vught (zang), Max Sigmans (gitaar/zang). Richard van de Pol (saxen/gitaar), Arjen Verhoeff (piano), Gerard van Leth (contrabas), Pierre de Rouw (drums). De band is te beluisteren bij De Pauw in Warnsveld (Rijksstraatweg 11). Het optreden is van 14.30 tot 17 uur en de entree bedraagt 10 euro.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant