ToonkunstPlus oogst groots applaus. Foto: Jos Böhmer

ToonkunstPlus oogst groots applaus. Foto: Jos Böhmer

ToonkunstPlus Zutphen imponeert met Misa Tango in Eefde

Muziek

EEFDE - In een afgeladen Ontmoetingskerk in Eefde bracht ToonkunstPlus Zutphen afgelopen zondag 14 april een meeslepende en ontroerende uitvoering van de Misa Tango van Martín Palmeri, een mis op Argentijnse tangomuziek. Het enthousiasme en de toewijding van dirigent Hans Lamers stuwden het koor naar ongekende hoogten. 

Men slaagde erin de exotische ritmes en kleurrijke harmonieën prachtig voor het voetlicht te brengen. Mezzosopraan Enneke Schekman wist met haar milde en warme sopraanstem het publiek te betoveren. Ook het ensemble van Martin de Ruiter op bandoneon, Floor Lanz op piano en Jelte van Andel op contrabas raakte het hart met virtuoos en intiem samenspel. De intimiteit werd versterkt door toevoeging van een tangopaar, waarbij de Argentijnse muziek nog kleurrijker tot leven kwam. Lamers na afloop opgetogen: “Mijn doel is de mensen verleiden, in de breedste zin van het woord, om samen de beste en mooiste muziek te maken. Vandaag voelde ik dat we daarin zijn geslaagd.”

Voorzitter Herman van den Munckhof: “Met het succes van dit concert kijken we met nog meer enthousiasme naar de toekomst: Monumentenzondag in de St. Janskerk in Zutphen en volgend jaar met Pasen de Crucifixion van John Stainer. We blijven ons inspannen om ons publiek te verrassen met mooie muziek.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant