Vele belangstellenden tijdens de officiële opening. Foto: PR

Vele belangstellenden tijdens de officiële opening. Foto: PR

Feestelijke Opening Kindcentrum de Morgenzon

Onderwijs

WARNSVELD - Op woensdag 17 april vierde Kindcentrum de Morgenzon in Warnsveld een feestelijke mijlpaal: de complete opening van het kindcentrum. Dit vond plaats precies 1 jaar nadat de basisschool de naam ‘Daltonbasisschool i.o. de Morgenzon’ kreeg.

Het feestelijke programma omvatte verschillende activiteiten voor de leerlingen van Kindcentrum de Morgenzon. Van voetballen in een opblaasbare pannakooi tot knutselen in de klassen en een dansworkshop verzorgd door ‘Moves at School’.

De officiële opening vond plaats om 11.30 uur, geleid door wethouder Jasper Bloem van jeugd en onderwijs van de gemeente Zutphen. Samen met de jongste peuters Jannat en Alena en de oudste leerling van groep 8, Aram, knipte hij het lint door. Dit werd bijgewoond door belangstellenden. Na de openingsceremonie werden de dansen die tijdens de workshop waren geoefend, uitgevoerd en werd er samen geproost op deze mooie samenwerking.

Op 30 juni 2023 werd de officiële samenwerkingsovereenkomst (Integraal) Kind Centrum de Morgenzon ondertekend door de bestuurder van SKBG, dhr. M. Manders, en de directeur van Kindernet, mevr. S. Özkan. Hiermee werd de samenwerking tussen Daltonbasisschool i.o. de Morgenzon en kinderopvangorganisatie Kindernet bekrachtigd. Kindernet verzorgt nu de BSO en peuteropvang ‘de Zonnetuin’ op locatie de Morgenzon. Met de toevoeging van een babygroep is het Kindcentrum nu compleet en biedt het gezamenlijk onderwijs en opvang aan kinderen van 0 tot 12+ op locatie de Morgenzon aan Landweer 2 te Warnsveld.

Deze samenwerking creëert een doorgaande ontwikkellijn, waar kinderen elkaar ontmoeten, ontdekken, leren en spelen. “Wij zijn erg trots op de kwaliteit van de opvang en het onderwijs wat geboden wordt op ons Kindcentrum en de mooie samenwerking tussen de opvangorganisatie en de basisschool”, aldus Monique Pelgrim (locatiemanager van ‘de Zonnetuin’ op Locatie de Morgenzon) en Ellen Reerink (directeur Daltonschool i.o. de Morgenzon). 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant