Kamerorkest van het Noorden. Foto: PR
Kamerorkest van het Noorden. Foto: PR

Ontdek internationale topspelers tijdens Cello Lente-Sessies

Muziek

ZUTPHEN - Van zondag 28 april tot en met zondag 5 mei brengen internationale virtuozen en talentvolle vernieuwers meer dan 10 programma’s over vrede, vriendschap en verbinding. In en rond Zutphen vertellen ze je met hun muziek over hoop, vertrouwen en dat er altijd weer een nieuw begin kan zijn. Samen met de Cello Biënnale Amsterdam, Maximilian Hornung & Friends, het Kamerorkest van het Noorden en jonge talenten stelde Jeroen den Herder - artistiek leider van CelloWercken Zutphen - een week vol concerten, openbare masterclasses en meesterproeven samen die voortkomen uit een diepe liefde voor de verbindende kracht van muziek. 

Dankzij een samenwerking met de Cello Biënnale Amsterdam kun iedereen op maandag 29 april ook in Zutphen luisteren naar uitzonderlijke topspelers, zoals Maximilian Hornung die samen met zijn kwintet het unieke celloconcert van Dvořák laat horen. Onder cellofans staat dit bekend als hét celloconcert der celloconcerten en deze uitvoering glijdt als een loep over onvermoede details in de muziek.

Concert voor de Vrede
Tijdens het Concert voor de Vrede op vrijdag 3 mei laten de ruim 20 strijkers van het Kamerorkest van het Noorden je stilstaan bij de vreselijke verschrikkingen van oorlog met het indrukwekkende ‘Drop after Drop’ van onder meer de Oekraïense componist Maxim Shalygin. Ensemble CelloWercken speelt werk van Alfred Schnittke en het ‘Reaching Out to Freedom’ van stiltecomponist Kris Oelbrandt. Jan Linssen zingt het hoopvolle ‘Abwoen’. 

Het concert in de monumentale Walburgiskerk is een gezamenlijk initiatief van het Kamerorkest van het Noorden, Dat Bolwerck en CelloWercken Zutphen.

Aardewerkplaats en podium
Jeroen den Herder laat op zondag 28 april zijn cello spreken in de inspirerende Aardewerkplaats van bevriend kunstenaar Feico Hajonides, samen met opkomend talent Alfian Emir Adytia. Andere jonge vernieuwers krijgen het podium tijdens openbare masterclasses (29 en 30 april) en de try outs van hun meesterproeven (4 en 5 mei).

Vrijkaarten voor lezers Contact
CelloWercken Zutphen geeft twee setjes van twee vrijkaarten cadeau voor het concert op zondagochtend 28 april! Wil je komen luisteren naar dit concert met cello’s in de Aardewerkplaats? Stuur een bericht aan info@cellowerckenzutphen.nl met je naam, mailadres en telefoonnummer én laat in enkele woorden weten waarom je hier graag bij zou zijn.

Voor meer informatie, het programma en de tickets, zie de website.


www.cellowerckenzutphen.nl

Maximilian Hornung. Foto: Marco Borggreve
Alfian Emir Adytia. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant