De Bedside Singers. Foto: Henk Rouwenhorst
De Bedside Singers. Foto: Henk Rouwenhorst

Bedside Singers Zutphen biedt zang aan bed aan

Muziek

ZUTPHEN - De Bedside Singers zingen vrijwillig aan het bed van mensen in hun laatste levensfase. Dit jaar viert stichting Bedside Singers Nederland haar 5-jarig bestaan. In 2019 startte de stichting met één koor in Amsterdam. In 5 jaar tijd groeide het aantal Bedside Singerskoren explosief naar 43 koren, verspreid over het land. Ook in Zutphen is een Bedside Singerskoor actief.

De Bedside Singers Zutphen startten zo’n anderhalf jaar geleden na een oproep op Facebook. Al gauw vormde zich een hechte groep met 10 leden. Op dit moment het maximum. Er is een repertoire van passende driestemmige liederen ingestudeerd om ruimte te bieden voor ontspanning, troost en bezinning. Het koor is geschoold in compassievol zingen aan bed. Ze zingen met maximaal 4 mensen aan bed. Het koor kan op aanvraag komen zingen in hospices, verpleeghuizen, woon-zorglocaties of bij mensen thuis in Zutphen en omgeving. 

Een cocon van klank en aandacht 
Meerdere koorleden kennen vanuit hun werk de heilzame werking die zingen kan hebben op kwetsbare mensen. Zo ook koorleider Willemien Rouwenhorst: ”Als vrijwilliger in het hospice, merkte ik al dat zingen rondom het bed een positief effect had.Toen de Bedside Singers Zutphen van start gingen wist ik: “Dít is wat ik zoek!”. We gingen aan de slag en hebben ons het repertoire eigen gemaakt. Tot nu toe krijgen we positieve reacties van de toegezongenen. Laatst zei iemand: ”Jullie zachte liederen kwamen echt bij me binnen. Het voelde als een cocon van klank en aandacht, dank jullie wel!”. Dat was een prachtig compliment”.

Voor een aanvraag om te komen zingen aan bed, kan contact op worden genomen met Nan Zandbelt van Bedside Singers Zutphen: nanzandbelt@gmail.com. Meer informatie over de Bedside Singers is te vinden op: www.bedsidesingers.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant