Eerste steenlegging De Dries, GGNet Warnsveld. Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau

Eerste steenlegging De Dries, GGNet Warnsveld. Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau

Eerste circulaire steen gelegd nieuwbouw GGNet Warnsveld

Zorg

WARNSVELD - Vorige week dinsdag was een bijzondere dag op de bouwplaats van nieuwbouw op de hoofdlocatie van GGNet, Groot Graffel, in Warnsveld. Die dag werd namelijk de eerste circulaire steen gelegd. 

Vanuit het Werk(t) Café op de locatie in Warnsveld werd iedereen trots toegesproken door Jochanan Huijser, Zorginhoudelijk Bestuurder van GGNet: “Dit nieuwe gebouw heeft een grote rol in de veranderingen hier op Groot Graffel. Voorheen stond op deze plek gebouw ‘De Mate’. Een gebouw dat wat in de hoek stond en gesloten oogde. Als ik nu langs de nieuwbouw rijd, dan zie ik de contouren van de grote ramen en staat de ontmoeting veel centraler. Het samenbrengen van onze expertise in dit gebouw gaat veel brengen voor de regio.” 

Op de plaats van de bouw stond voorheen gebouw ‘De Mate’. Dat gebouw is circulair gesloopt en materialen die daaruit vrij zijn gekomen worden opnieuw gebruikt. Jochanan vertelt hierover: “De stenen die circulair gesloopt zijn uit ‘De Mate’ worden niet alleen hier, maar ook op andere plekken in de omgeving hergebruikt. Het staat voor mij symbool voor de functie van dit gebouw; het verder brengen van expertise in de regio.” 

Naam gebouw 
Tijdens de viering is ook de naam voor de nieuwbouw bekend gemaakt. De naam is gekozen uit inzendingen van collega’s. Vanwege de symboliek is gekozen voor de naam: De Dries. “Een dries is een aan de rand van of in een dorp gelegen open ruimte, die gemeenschappelijk eigendom was van de dorpsbewoners. Dit sluit mooi aan op het gemeenschappelijk gebruik van het gebouw door verschillende specialistische afdelingen van GGNet. De naam past ook goed bij het ontwerp van het gebouw, met drie vleugels en een centraal hart.” 

In De Dries worden poliklinische en deeltijdvoorzieningen van verschillende specialismes gehuisvest, zoals op het gebied van eetstoornissen (Amarum), licht verstandelijke beperking  en psychiatrie (VGGNet), poli complex trauma (PCT), persoonlijkheidsproblematiek (Scelta) en Diagnostiek (DC). Hiermee wordt deze specialistische zorg op één plek gebundeld zodat een optimale samenwerking kan worden bereikt. Meer informatie en eerdere berichtgeving is terug te lezen op: GGNet.nl/grootgraffel.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant