Gesprek met patiënt tijdens spreekuur integrale geneeskunde in Gelre ziekenhuizen. Foto: Medische Fotografie, Gelre ziekenhuizen

Gesprek met patiënt tijdens spreekuur integrale geneeskunde in Gelre ziekenhuizen. Foto: Medische Fotografie, Gelre ziekenhuizen

Medische Fotografie, Gelre ziekenhuizen

Gelre ziekenhuizen lanceert spreekuur integrale geneeskunde voor kankerpatiënten

Zorg

APELDOORN - Gelre ziekenhuizen is onlangs gestart met een nieuw spreekuur bij polikliniek Interne Geneeskunde: het spreekuur integrale geneeskunde. Dit spreekuur richt zich op het verbeteren van de algehele gezondheid en de kwaliteit van leven van patiënten met kanker als aanvulling op de reguliere medische behandeling.

Kelly Dollenkamp, Physician assistant die het spreekuur uitvoert vertelt: “In het spreekuur integrale geneeskunde - ook wel bekend als Integrative Medicine en Leefstijlgeneeskunde - kijk ik naar de behoeften en omstandigheden van de patiënt en wat de patiënt zelf kan doen om de gezondheid te bevorderen. Ik geef de patiënt adviezen over de werkzaamheid en veiligheid van aanvullende behandelingen en zo nodig een verwijzing naar een zorgverlener buiten het ziekenhuis. Dit advies is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek naar effectieve methoden om de gezondheid te bevorderen bij patiënten met kanker. Denk hierbij aan advies op het gebied van beweging, voeding, gebruik van supplementen en stressvermindering. Of aan leefstijlbehandelingen zoals yoga, mindfulness, accupunctuur en specifieke aandacht voor preventie en gezonde leefstijl. Het gaat in het spreekuur dus om het verminderen van klachten die patiënten ervaren en het verbeteren of behouden van hun kwaliteit van leven.”

Het spreekuur integrale geneeskunde is beschikbaar voor alle patiënten met kanker en vindt fysiek plaats op polikliniek Interne geneeskunde in Gelre Apeldoorn. Patiënten kunnen een verwijzing naar het spreekuur integrale geneeskunde aanvragen bij zorgverleners van Gelre ziekenhuizen die betrokken zijn bij hun behandeling voor kanker of hun huisarts. De kosten voor het spreekuur worden vergoed vanuit de basisverzekering.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant