Christian Kluft speelt voorstelling Hersenpijn. Foto: PR

Christian Kluft speelt voorstelling Hersenpijn. Foto: PR

Bijeenkomst over hersenpijn op Dag van de Beroerte

Zorg

APELDOORN - Op dinsdagavond 14 mei 2024 organiseert de CVA zorgketen regio Apeldoorn en Zutphen een bijeenkomst in het kader van de Europese Dag van de Beroerte. Dit jaar staat de avond in het teken van de voorstelling ‘Hersenpijn’ door Christian Kluft, gevolgd door keuzeworkshops en informatietafels.

Christian Kluft deelt in zijn indrukwekkende voorstelling zijn persoonlijke ervaring met een dubbel herseninfarct op 45-jarige leeftijd. Na de voorstelling kunnen deelnemers kiezen uit diverse keuzeworkshops om specifieke thema’s te verkennen. De bijeenkomst vindt plaats in de Altioszaal van theater Orpheus in Apeldoorn en is bedoeld voor mensen die een beroerte hebben gehad, hun naasten en mantelzorgers, en zorgprofessionals die met deze doelgroep werken.

Aanmelden voor de bijeenkomst is verplicht en kan via het online aanmeldformulier op de webagenda van Gelre Ziekenhuizen. De ontvangst begint om 19.00 uur en de avond wordt afgesloten rond 21.00 uur. De toegang is gratis dankzij sponsoring door de CVA Zorgketen. Op 23 september 2024 wordt de bijeenkomst herhaald in Gelre Zutphen voor geïnteresseerden die niet op 14 mei aanwezig kunnen zijn.

Europese Dag van de Beroerte
De Europese Dag van de Beroerte is bedoeld om bewustwording te vergroten over de risico’s, signalen en preventie van een beroerte. Met een gezonde levensstijl kunnen veel risicofactoren worden verminderd. De meest voorkomende signalen van een beroerte zijn een scheve mond, verwarde spraak en/of plotseling krachtsverlies in arm en/of been. Bij herkenning van deze signalen is het belangrijk om direct 112 te bellen.

De CVA zorgketen bestaat uit Gelre Ziekenhuizen, Klimmendaal, Zorggroep Apeldoorn, Vérian, Sensire en huisartsen regio Apeldoorn en Zutphen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant