Gelre ziekenhuizen Zutphen. Foto: Medische Fotografie Gelre ziekenhuizen

Gelre ziekenhuizen Zutphen. Foto: Medische Fotografie Gelre ziekenhuizen

Medewerkers Gelre ziekenhuizen voeren actie voor een betere cao

Zorg

ZUTPHEN/APELDOORN - De vakbonden hebben medewerkers van ziekenhuizen opgeroepen om mee te doen aan de landelijke actiedag voor een betere cao. Ook een aantal afdelingen van Gelre in Apeldoorn en Zutphen gaan donderdag 16 maart actievoeren. De deelnemende afdelingen werken op deze doordeweekse dag een zondagsdienst. Tijdens de actiedag blijft goede, veilige patiëntenzorg te allen tijde gewaarborgd. De spoedzorg gaat altijd door. 

De aangekondigde actie op de deelnemende afdelingen heeft gevolgen voor een aantal patiënten. Geplande afspraken voor niet-spoedeisende zorg, die in het geding komen door de actiedag, worden in overleg met de patiënt verzet. Alle patiënten die het treft, krijgen persoonlijk bericht. Krijgt een patiënt geen bericht voor de actiedag, dan gaat de geplande afspraak gewoon door.

Spoedeisende zorg en oncologische zorg gaat door. Ook een deel van de geplande afspraken vindt plaats, omdat niet alle afdelingen deelnemen aan de actiedag. Daarnaast kunnen patiënten terecht op de priklocaties van Gelre om bloed te laten prikken. 

In het ziekenhuis vinden op 16 maart ludieke acties plaats. Deze acties zullen altijd patiëntvriendelijk verlopen.

Cao-onderhandelingen
De vakbonden en de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) zijn in onderhandeling over een nieuwe cao. Zij hebben helaas nog geen overeenstemming bereikt. De actiedag op 16 maart is een reactie van de vakbonden en de medewerkers in de ziekenhuizen op het afwijzen van het cao-voorstel dat de NVZ heeft gedaan. Gelre vindt goede afspraken over de arbeidsvoorwaarden belangrijk voor de medewerkers die zich dag en nacht inzetten voor de patiëntenzorg.

Kijk voor meer informatie en veel gestelde vragen en antwoorden op de website.


gelreziekenhuizen.nl/over-ons/nieuws

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant