Plaquette aan de buitenmuur van de Synagoge. Foto: I. van 't Hoff

Plaquette aan de buitenmuur van de Synagoge. Foto: I. van 't Hoff

Stadswandeling Joods Zutphen

Cultuur

ZUTPHEN - In de maand mei organiseert Joods Zutphen de ‘Stadswandeling Joods Zutphen’ op vijf vrijdagmiddagen. Deze stadswandeling wordt geleid door een deskundige gids en biedt een verkenning van de rijke geschiedenis van Joods leven in Zutphen, vanaf de vroege 19e eeuw tot heden.

De wandelroute voert door het Nieuwstad- en Barlhezekwartier, waar historische gebouwen en foto’s de verhalen vertellen van twee eeuwen Joods leven in Zutphen. De wandeling start om 13:30 uur voor de deur van de Synagoge, gelegen aan de Dieserstraat 11 in Zutphen, en duurt ongeveer 1½ uur. Na afloop van de wandeling is er gelegenheid om na te praten en vragen te stellen in de Synagoge, waar koffie en thee klaarstaan. 

Een bijdrage van 8 euro per persoon of 15 euro per twee personen wordt gevraagd ter ondersteuning van de restauratie van de Joodse Begraafplaats van Zutphen. Graag contant en gepast betalen voor aanvang van de wandeling. Gelieve zich van tevoren op te geven voor de wandeling via mail via de website www.joodszutphen.nl o.v.v. uw naam, telefoonnummer, de datum van de wandeling en het aantal deelnemers (in verband met het benodigde aantal gidsen voor de wandeling).

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant