Afbeelding

Isolatie-actie voor eigenaren van koopwoning verlengd

Wonen

ZUTPHEN - Voor inwoners van Zutphen en Warnsveld met een koopwoning van voor 1994 en een gemiddeld inkomen heeft de gemeente goed nieuws: de isolatieactie waarbij de gemeente het huis isoleert is verlengd. Met deze isolatie-actie kunnen huizen die vóór 1994 gebouwd zijn voor een bedrag van 2500  euro, kosteloos worden geïsoleerd. Helemaal geregeld door de gemeente. Al ruim 200 inwoners hebben zich hiervoor aangemeld. Maar de gemeente wil graag nog meer inwoners helpen, daarom wordt deze actie met 2 jaar velengd.

Wethouder Eva Boswinkel: “Ik zie deze actie als een sterk wapen in het tegengaan van de groeiende financiële zorgen. Door te isoleren, kan er tot 23% op het gasverbruik bespaard worden. Met deze energieprijzen is dat veel geld. En het is natuurlijk beter voor het klimaat. Aarzel niet en meld u snel aan!” 

Isoleren verlaagt energiekosten
Vloerisolatie en het plaatsen van HR++ glas zijn veel voorkomende maatregelen die worden uitgevoerd met de isolatie-actie. Maar elke woning is anders. Een energiecoach van ZutphenEnergie komt bij de inwoner langs voor een advies op maat. Alle mogelijke uit te voeren isolatiemaatregelen worden daarbij in beeld gebracht. De gemeente regelt dat de werkzaamheden worden uitgevoerd en betaalt de kosten tot een bedrag van 2.500 euro. Wie meer wil kan meer laten isoleren. De extra kosten betaalt de inwoner zelf, maar de gemeente regelt dat de aannemer ook deze werkzaamheden uitvoert. Zo hoeft niemand zelf op zoek naar een aannemer. Ook helpt de gemeenten met het aanvragen van eventuele subsidies.

Gratis isoleren voor lagere inkomens
De isolatie-actie is voor mensen met een koopwoning gebouwd vóór 1994 en een maximaal inkomen van 150% van het sociaal minimum. Veel regelingen zijn voor inkomens tot 120% van het sociaal minimum. Deze regeling niet. Hierdoor kunnen veel meer inwoners van deze regeling gebruik maken. De gemeente wil zoveel mogelijk mensen helpen met isoleren. Ze hebben nog meer regelingen, voor kopers en huurders.

Wie ook de woning wil laten isoleren kan zich aanmelden of meer informatie opvragen op www.zutphen.nl/isoleren. Men vindt daar ook een overzicht wat het inkomen mag zijn om in aanmerking te komen voor deze actie.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant