OV-Ambassadeurs maken een proefreis met bus en trein. Foto: PR
OV-Ambassadeurs maken een proefreis met bus en trein. Foto: PR

Maak kennis met met het openbaar vervoer

Vervoer

ZUTPHEN - Kennismaken met het openbaar vervoer? OV-ambassadeurs kunnen hierbij helpen. Zo is het mogelijk mee te gaan op een proefreis (24 mei) of vragen te stellen tijdens een inloopbijeenkomst (26 mei). 

Proefreis
Tijdens de proefreis laten OV-ambassadeurs senioren oefenen met het reizen met bus en trein. Op de stations krijgt men duidelijk uitgelegd over in- en uitchecken met de OV-chipkaart bij verschillende vervoerders en hoe de kaartautomaat werkt. Ook kan men oefenen met het laden van reissaldo en het ophalen van verschillende producten, zoals een keuzedag en meereiskorting. Onderweg ervaart men het reizen met bus of trein. Er wordt op eigen kosten gereisd. Neem daarom uw geldige OV-chipkaart mee, of koop tijdens de proefreis een kaartje. Na aanmelding wordt men telefonisch geïnformeerd over het exacte tijdstip en opstapplaats vanuit eigen woonplaats.

De proefreis vindt plaats op woensdag 24 mei vanuit Zutphen. Aanmelden kan via www.ervaarhetov.nl/proefreis of door te bellen met de OV-ambassadeurs: 038 – 45 40 130.

Inloopspreekuur 
Vragen over het reizen met trein, bus of haltetaxi? Stel ze aan een OV-ambassadeur tijdens het inloopspreekuur op vrijdag 26 mei van 10.00 tot 11.30 uur in Bibliotheek Zutphen, Broederenkerkplein 2. OV-ambassadeurs, vrijwilligers die het reizen met het openbaar vervoer gewend zijn, helpen graag het gemak van het openbaar vervoer ervaren. Voor meer informatie en alle activiteiten: www.ervaarhetov.nl/ov-ambassadeur.??

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld