Op de elektrische mobiliteitsdag op 8 april in Zutphen stellen lokale dealers opnieuw veertig auto’s beschikbaar om te bekijken, vergelijken én erin te rijden. Foto: John Wolthuis

Op de elektrische mobiliteitsdag op 8 april in Zutphen stellen lokale dealers opnieuw veertig auto’s beschikbaar om te bekijken, vergelijken én erin te rijden. Foto: John Wolthuis

Energiecoöperaties helpen bij overstap naar elektrisch rijden

Vervoer

LOCHEM/TWELLO/ZUTPHEN – Naast het besparen, opwekken en leveren van energie, helpen energiecoöperaties bewoners ook met de overstap naar elektrische mobiliteit. Zo verzorgen drie lokale coöperaties informatieavonden waar de mogelijkheden van elektrisch rijden, deelauto’s en groen en slim laden centraal staan. Aansluitend kan praktijkervaring worden opgedaan tijdens een elektrische mobiliteitsdag waar dealers veertigmodellen beschikbaar stellen voor mini-proefritten. Op maandag 20 maart verzorgt ZutphenEnergie zo’n informatieavond in haar Energiewinkel.

Daarna volgt LochemEnergie op woensdag 22 maart in het Stadhuus aan de Markt 3 in Lochem. Coöperatie EnergieRijk Voorst sluit de rij op donderdag 23 maart in Sportcafé Sporthal Jachtlust in Twello. De ontvangst is vanaf 19.15 uur, het programma start om 19.30 uur. De toegang is gratis.
Op zaterdag 8 april kun je veertig elektrische auto’s bekijken, vergelijken en ervaren. Vanaf 10.00 uur is iedereen welkom op de parkeerplaats van FC Zutphen, Meijerinkpad 1, aan de N314 in Zutphen. Vooraf inschrijven zorgt ervoor dat de auto op het gekozen tijdstip klaar staat. Ga hiervoor naar de website www.aventus.nl/aanmelden-proefrit. Maar ook op de dag zélf kun je je nog aanmelden bij de auto’s naar keuze.
Opleidingsinstituut Aventus organiseert deze dag in samenwerking met de energiecoöperaties en met de Vereniging Elektrische Rijders (VER) die ambassadeurs beschikbaar stelt om vragen te beantwoorden. Dit is het derde jaar dat dit evenement hier wordt gehouden.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant