Buurtband Fort van de Verbeelding. Foto: Robert Verhoeve
Buurtband Fort van de Verbeelding. Foto: Robert Verhoeve Robert Verhoeve

BuurtBands brengen muziek naar Zutphen en Brummen

Muziek

ZUTPHEN - Op dinsdag 2 april starten twee nieuwe BuurtBands in de Gelderse Stedendriehoek, geïnitieerd door Linda Arnoldus, Makelaar amateurkunst en cultuurbeoefening. De BuurtBands zullen op openbare buurtlocaties in Zutphen en Brummen mensen samenbrengen om muziek te maken, ongeacht hun muzikale ervaring of het bezit van een instrument. Deelname is gratis.

De BuurtBand is een toegankelijk orkest van diverse samenstellingen, waarbij deelnemers de kans krijgen om samen muziek te maken op laagdrempelige instrumenten zoals batphones en schellenbomen. Deze muzikale initiatieven zijn mogelijk gemaakt door een samenwerking tussen Fort van de Verbeelding Utrecht, Muzehof centrum voor de kunsten, Perspectief Zutphen en Stichting Welzijn Brummen.

De feestelijke aftrap van de BuurtBand Zutphen vindt plaats van 12.45 tot 13.45 uur in Buurthuis De Uitwijk. Volgende repetities vinden elke dinsdagmiddag vanaf 9 april plaats van 12.45 tot 14.15 uur. De BuurtBand Gemeente Brummen start om 15.45 uur in de Sint Pancratiuskerk. Volgende repetities: elke dinsdagmiddag vanaf 9 april, 15.45 - 17.15 uur. Deze BuurtBands bieden niet alleen een platform voor muzikale expressie, maar dragen ook bij aan de versterking en duurzaamheid van de amateurkunstbeoefening binnen de regio.

Linda Arnoldus, Makelaar amateurkunst en cultuurbeoefening, zet zich in om mensen en organisaties te verbinden en te enthousiasmeren voor culturele projecten die bijdragen aan het welzijn binnen de samenleving. Voor meer informatie over de BuurtBands en hoe deel te nemen, neem contact op met Linda Arnoldus via amateurkunst@muzehof.nl.

Dit project is mede mogelijk gemaakt door: Fort van de Verbeelding Utrecht, de Gemeenten Zutphen, Brummen, Lochem, Voorst, Apeldoorn, Provincie Gelderland, VSB fonds, Fonds voor Cultuurparticipatie, Perspectief Zutphen en een stuurgroep bestaande uit Muzehof centrum voor de kunsten, St. Welzijn Brummen, Mens en Welzijn Voorst, Cultureel contactpersoon Lochem en Gigant Apeldoorn.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant