Maslo’s Equipe. Foto: PR
Maslo’s Equipe. Foto: PR

Jazz en wereldmuziek in de Bijentuin

Muziek

ZUTPHEN - Op Tweede Pinksterdag, maandag 29 mei, om 15 uur speelt de jazzband Maslo’s Equipe in de Bijentuin, hoek Harenbergerweg/Braamkamp. Het gaat om een klapstoelconcert in de serie ‘Maja-concerten’. Muzikanten uit Zutphen spelen akoestisch op een klein podium in de tuin. Het publiek neemt eigen stoeltjes mee. Vrij entree. Na de concerten gaat de pet rond voor een vrijwillige bijdrage. De Majaconcerten zijn mede mogelijk gemaakt door het Torenfonds.

De muzikanten van Maslo’s Equipe brengen ‘Lowlands-Highlife’, een uniek genre ontstaan in Zutphen. Met drie blazers die thuis zijn in de jazz en een ritmesectie die de afrobeat vereert, staan de vensters naar de wereld wagenwijd open. Deze wereldse inslag, gecombineerd met poëtische Nederlandstalige teksten, maakt een unieke combinatie. 

De band is ontstaan op initiatief van Frank van Velthoven en Chris Frieswijk. Frank heeft eerder muziek uitgebracht, waaronder het album Hotel Pema, en The Four Thoughts, samen met CelloWercken Zutphen. Chris bracht in 2022 onder de naam Maslo het album ‘Dingen die gaan’ uit.


instagram.com/maslosequipe

facebook.com/BijentuinBraamkamp

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld