Een optreden van mondharpvirtuoos Danibal is een unieke belevenis. Foto: PR

Een optreden van mondharpvirtuoos Danibal is een unieke belevenis. Foto: PR

PR Luxor Theater

Mondharpvirtuoos Danibal treedt op in Luxor

Muziek

ZUTPHEN - Zin in een unieke belevenis? Zaterdagmiddag 27 mei verzorgt de Utrechtse mondharpvirtuoos, banjospeler en klankkunstenaar Danibal een gratis optreden in het theatercafé van Luxor. Aanvang: 17.00 uur.

Danibal is met zijn ‘vocale acrobatiek’ en ‘mondharp-extravaganza’ een fenomeen in de nationale en internationale muziekwereld. Als zanger tast hij de grenzen af van de menselijke stem. Zijn stemimprovisaties worden gekenmerkt door keelzang, klankpoëzie, jodelen en een vleugje human beatbox hier en daar ondersteund door live loops, sequenties die ter plekke worden opgenomen en meteen in herhaling afgespeeld. Een treffende omschrijving van Danibals performance is elektronische dada-folk.

De mondharp vind je in vele tradities over de hele wereld: van Siberië tot Indonesië, van Amerika tot Noorwegen naar Sicilië. De mondharp kun je gerust een oerinstrument noemen. Aan de basis ligt slechts één toon, de grondtoon, die je kan manipuleren. Danibal bespeelt de mondharp als een volwaardig instrument. Hij laat zien hoeveel er muzikaal mogelijk is met deze synthesizer op broekzakformaat. 

Tickets reserveren is niet nodig. Kom gewoon binnenlopen. De toegang is gratis en de bar is open.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld