Delegatie van Kleintje Spul(t) voor het actiebord voor de reis naar Oostenrijk. Foto: PR
Delegatie van Kleintje Spul(t) voor het actiebord voor de reis naar Oostenrijk. Foto: PR

Jeugddweilorkest Kleintje Spul(t) mag naar internationaal blaasfestival in Oostenrijk

Muziek

ZUTPHEN - Jeugddweilorkest Kleintje Spul(t) uit Zutphen is als enig Nederlandse orkest en als enige jeugdorkest uitgenodigd om deel te nemen aan het internationale blaasfestival MID Europe, komende zomer in Schladming in Oostenrijk. Een unieke kans voor de jeugd om met orkesten uit de hele wereld te mogen spelen. Dit moet alleen wel bekostigd worden en daarom wordt door de jeugdleden van Kleintje Spul(t) naarstig gezocht naar mogelijkheden. 

Het is in 2007 dat twee slagwerkers en een saxofonist van start gaan als Kleintje Spul(t), als jeugdonderdeel van vereniging ’t Spul(t). Goed 15 jaar later is dit orkest uitgegroeid naar 40 jeugdleden. Kleintje Spul(t) is het enige jeugddweilorkest van Nederland, jeugd tussen 8 en 15 jaar repeteert wekelijks en zijn te boeken als zelfstandig orkest. Tal van optredens hebben zij al op hun naam staan, lokaal op feesten, kermissen en markten, maar onlangs waren zij ook bij het tv-programma van Paul de Leeuw (5 december 2022).

Bollen en erwtensoep
Om de reis naar Oostenrijk te bekostigen zijn de leden unieke Spul(t) bollen en erwtensoep aan het verkopen. De speciale bollen lijken op oliebollen maar zijn roze van binnen door de toevoeging van onder andere cranberries en frambozen. Ze worden gebakken door topvaderbakker Gerjan Harbers. De ‘snert’ wordt ambachtelijk gemaakt door Slagerij Van Dam uit Zutphen. De lekkernijen zijn te bestellen via de site van www.t-spult.nl, maar ook verkrijgbaar op zaterdag 11 februari van 11.00 tot 15.00 uur bij een kraam op de Schupstoel. 

Van 12.30 en 15.00 uur kan men genieten van de live muziek van Kleintje Spul(t) en dweilorkest ’t Spul(t) op diverse plekken in de binnenstad.


www.t-spult.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld