Daniel Brooke tijdens een vorige editie.
Daniel Brooke tijdens een vorige editie. Photographer: Dave vd Schuur

Inschrijving voor Achterhoekse Band Competitie 2023 geopend

Muziek

ULFT - In 2023 wordt de elfde editie van de Achterhoekse Band Competitie (ABC) gehouden, op zaterdag 25 maart. Dit gezamenlijke initiatief van DRU Poppodium en Huntenpop heeft als doelstelling om talentvolle bands een kans te geven om zichzelf in de kijker te spelen.

Genoemde partijen willen talentvolle Gelderse muzikanten/bands, met een duidelijk aantoonbare link met de Achterhoek , oproepen zich in te schrijven. Evenals de vorige editie zal ABC ook dit keer bestaan uit één avond waarop de geselecteerde acts strijden om het felbegeerde prijzenpakket. Het prijzenpakket omvat een podiumplek op Huntenpop, studiotijd bij Silvox Studio en een fotoshoot met een professionele popfotograaf.
Voorwaarden om in te schrijven: het kunnen verzorgen van een optreden van minimaal 25 minuten (eigen werk), enige podiumervaring en demomateriaal kunnen overleggen vóór 1 maart 2023. En bands moeten beschikbaar zijn op zaterdag 25 maart (en uiteraard met Huntenpop op zaterdag 12 augustus).
Aanmelden kan tot 1 maart 2023. Stuur een korte biografie, contactgegevens en een link naar online demo-materiaal in via het formulier dat te vinden is op www.dru-industriepark.nl/agenda/pop/2023/03/achterhoekse-band-competitie.
Na afloop van de inzendingstermijn zal een jury op kwaliteit en genre gaan selecteren en krijgen de uitverkoren bands een uitnodiging.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant