De organisatoren van de Emmanuel-reünie. Foto: PR

De organisatoren van de Emmanuel-reünie. Foto: PR

Emmanuelsingers Zutphen zien elkaar na tien jaar terug

Muziek

ZUTPHEN - De Emmanuelkerk is al een jaar of tien niet meer in gebruik als r.k. kerk, en het koor Emmanuel Singers, voortgekomen uit het Jongerenkoor Emmanuel is ruwweg sinds dezelfde tijd niet meer actief. De hoogste tijd voor een reünie, vonden Lianne Palm, Kitty Bisseling, Pauline Lansman, Rober-Jan Kolber en Clementine Wolters. En dus komt die er, op zondag 18 september. In de Emmanuelkerk, die nu in gebruik is bij de Evangelische Gemeente Zutphen.

In 1967 begon de familie Van Dijk een combo met als zangeres Pauline de Bont. Zij zorgden ervoor dat de kerkdienst anders genoemd ging worden: het werd de Beatmis. Vanaf dat moment kwamen er kerkdiensten die de jeugd meer aanspraken, met eigentijdse muziek.
Het koor groeide en het ging niet alleen meer om het zingen maar vooral ook om de gezelligheid. Zo was het na de repetities nog lang nazitten aan de bar in de koffiekamer met een biertje, wijn of fris. En met regelmaat werd er laat op de avond nog een patatje gehaald voor iedereen.
De leden groeiden samen op en er ontstonden liefdes, die uiteindelijk uitmondden in heel was trouwfeestjes met de daarop volgende zwangerschappen. De leden bleven er lang bij, tot wel 25 jaar aan toe. Tot het moment kwam dat de naam Jongerenkoor Emmanuel niet meer van toepassing was. Met de leeftijd van de leden mee werd het omgedoopt tot de Emmanuel Singers Zutphen.
Op het repertoire stonden niet alleen Nederlandstalige maar ook Engelse, Duitse, Franse en zelfs Afrikaanse liedjes. Hun gospelsongs lieten de kerk swingen. Het koor ging met regelmaat on tour en gaf tot zelfs in Schotland concerten. De gezelligheid bleef: koorweekenden en koorfeesten zijn nog altijd herinneringen waar met plezier op word teruggekeken. En toch ging in 2012 de stekker eruit.

Reünie
Tien jaar later werd het tijd voor een reünie, vond een aantal oud-leden. Zij staken de koppen bij elkaar en kunnen daardoor de Emmanuel Singers op 18 september van 14 tot 18 uur elkaar terugzien. Het begint met koffie en thee in de benedenzaal van de Emmanuelkerk en aansluitend een uurtje samen zingen in de bovenkerk. Daarna kunnen zij herinneringen ophalen met een hapje en een drankje.
Opgeven kan via het e-mailadres esz@planet.nl onder vermelding van: Reünie ESZ 2022. De kosten voor deze reünie bedragen 15 euro per persoon. Dit bedrag graag vooraf betalen op rekeningnummer: NL15 RABO 0334 8170 13, t.a.v. R.J. Kolber o.v.v “eigen naam” + ESZ 2022.

Voor de deur van de Emmanuelkerk. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant