Zangeres Sarah Fairfield. Foto: PR
Zangeres Sarah Fairfield. Foto: PR

Mr. Jazz nodigt Zutphense jeugd uit voor gratis live concert

Muziek

ZUTPHEN - Mr. Jazz gooit de deuren wagenwijd open voor jonge mensen. Alle scholieren van Zutphen zijn op 23 en 30 juni welkom eens gratis een live concert mee te maken in een voor hen wellicht minder bekend genre, namelijk: jazz. Een genre met een grote diversiteit. Op 23 juni komt de band van Mike del Ferro spelen met voornamelijk instrumentale nummers. En op 30 juni is het de beurt aan zangeres Sarah Fairfield om met haar fantastische stem mooie nummers te laten horen. De optredens zijn in Uffie’s kelder aan Houtmarkt 71 in Zutphen en starten om 20.30 uur.

Organisator Frank Ong-Alok: “Het gaat hier niet alleen om jazz. Het volgen en beluisteren van de live spelende muzikanten van dichtbij is een hele andere ervaring dan luisteren naar een mp3tje. De interactie tussen de muzikanten onderling, de timing en de sound die er live uit de instrumenten klinkt, brengt een hele andere beleving teweeg. Zeker wanneer het muzikanten zijn die van wanten weten. En natuurlijk is het ook gewoon leuk om naar een bandje te kijken en te luisteren wat ze te bieden hebben. Daarom dit gebaar naar de Zutphense jeugd om die drempel gratis over te gaan en te komen genieten van mooie live muziek.”

Vaak gaat het om instrumentale muziek, maar ook singer-songwriters zijn behoorlijk vertegenwoordigd bij de optredens in de kelder van Uffie’s. En dat de kwaliteit hoog is wordt gegarandeerd door de organisator van de jazzavonden Frank Ong-Alok. Hij kent bijna heel jazz Nederland persoonlijk vanwege zijn grote netwerk en de jarenlange programmering van jazzconcerten in Zutphen en omgeving. Bovendien hebben vrijwel alle artiesten een conservatoriumopleiding van minimaal 4 jaar achter de rug, en hebben ze vaak in het buitenland nog een paar jaar verder gestudeerd bij hun idolen. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld