Benjamin Theodore kan aan de slag met de promotie van zijn nieuwe album. Foto: Beetje Fotografie

Benjamin Theodore kan aan de slag met de promotie van zijn nieuwe album. Foto: Beetje Fotografie

Zutphense Benjamin Theodore gaat eigen album promoten

Muziek

ZUTPHEN – Benjamin Theodore uit Zutphen is een van de zeven acts die een bijdrage ontvangt van Music Support Gelderland.

Voor Zutphense singer-songwriter en multi-instrumentalist Benjamin Theodore is het schrijven van liedjes de ultieme manier om een stukje positiviteit te brengen. Hij combineert invloeden van John Mayer en Jason Mraz met moderne countryartiesten als Keith Urban en oude zielen als Bob Dylan tot zijn eigen sound. Na het uitbrengen van meerdere ep’s werkt hij op dit moment toe naar de release van zijn debuutalbum ‘The Eternal Optimist’. De bijdrage van Music Support Gelderland gebruikt hij voor de productie van een viertal videoclips voor de promotie van het album dat najaar 2022 uitkomt.

In 2022 start het tweede jaar van de financiële regeling Music Support Gelderland waarmee muzikanten gericht kunnen investeren in hun muzikale carrière. Ronde 1 zit erop en zeven Gelderse acts krijgen dit keer een bijdrage van Poppunt Gelderland en het Cultuurfonds voor hun plan. Naast Benjamin Theodore krijgen ook Julian Bohn, Emile Lagarde, Gino Engelbracht (GinoVation), de band Misprint, Miriam Moczko en folkmetalgroep Alvenrad een bijdrage.

Een commissie van professionals uit het muziekveld heeft alle 33 plannen bekeken, waarbij artiesten maximaal 1000 euro konden aanvragen. Rocco Hueting (De Staat, Cultuurfonds), Twan Spierings (Astrant Ede), Vanity Roxane (dj, Open Source Radio, The FemDem), Wim Koens (De Nieuwe Oost), Jeffrey Neijs (Power Plug NL) en Niels Leferink (Luxor Live) selecteerden de artiesten die klaar zijn voor de volgende stap.

Music Support Gelderland is een initiatief van Poppunt Gelderland en het Cultuurfonds Gelderland. In 2022 zijn er zes rondes waarin je als artiest een bijdrage van maximaal 1000 euro aan kunt vragen, de eerstvolgende deadline is op 5 april.


poppuntgelderland.nl/music-support-gelderland

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant