Team De Groentjes ging dit jaar met de wisselbeker naar huis. Foto: A. Jansen

Team De Groentjes ging dit jaar met de wisselbeker naar huis. Foto: A. Jansen

Team ‘Groentjes’ wint zeskamp bij Den Bouw

Zorg

WARNSVELD - Op maandag 23 mei jl. vond in Zorg-wooncentrum Den Bouw, na twee jaar van afwezigheid, de jaarlijkse zeskamp plaats. Het restaurant was door vrijwilligers omgebouwd tot een heus strijdtoneel.

Zes teams mochten zich presenteren aan de jury en daarmee probeerden zij de eerste punten binnen te slepen. De jury bestond uit twee cliënten van den Bouw en een medewerkster. Aan hen de schone taak om goed in de gaten te houden dat de zeskamp keurig volgens de regels werd uitgevoerd. Deze taak was hen toevertrouwd.

De diversiteit aan spelen was groot. Het begon met een stoelendans, hilariteit alom en het fanatisme was door 2 jaar afwezigheid van de zeskamp, erg groot. Daarna een verkleedspel, waarbij de deelnemers één lid van hun team in 5 minuten tijd zo mooi mogelijk moesten aankleden. Hierbij mochten zij gebruik maken van crêpepapier, kranten, wol, plakband en een schaar. Vervolgens was er een woordspel waarbij er in de zaal letters gezocht moesten worden om een acht-letter-woord van te maken. Als laatste spel een circuit met hoepels, skippyballen en het achterstevoren doorgeven van water. Dit zorgde natuurlijk ook weer voor veel hilariteit onder de deelnemers en toeschouwers.

In de keuken waren de medewerkers ondertussen al druk bezig om de frites en kroketten te bakken. Deze werden door de vele vrijwilligers en medewerkers uitgeserveerd en als afsluiting was er nog ijs uit de ijskar van Firma Kapper-Lammers. Er werd gesmuld van al het lekkers.

Aan het eind van de middag maakte de jury de uitslag bekend. Team De Groentjes ging dit jaar met de wisselbeker naar huis.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant