Buitenaanzicht van de nieuwe bakkerij van Banketbakkerij Jolink  in Brummen. Foto: Rudi Hofman
Buitenaanzicht van de nieuwe bakkerij van Banketbakkerij Jolink in Brummen. Foto: Rudi Hofman

Banketbakkerij Jolink viert opening nieuwe bakkerij met open dag

Zakelijk

BRUMMEN/ZUTPHEN – Banketbakkerij Jolink beschikt sinds begin dit jaar over een volledig nieuwe bakkerij op de locatie Op den Berg 2 in Brummen. De familie Jolink is trots op het resultaat. Zij nodigt iedereen uit voor de officiële opening en open dag op zaterdag 9 maart. Bezoekers zijn die dag tussen 10.00 en 14.00 van harte welkom.

Door Rudi Hofman

Modern, strak en open. Die uitstraling heeft de nieuwe bakkerij van Banketbakkerij Jolink van de buitenzijde. Mede-eigenaar Levi Jolink vertelt dat de banketbakkers en andere werknemers ruim drie keer meer ruimte tot hun beschikking hebben dan in de oude bakkerij aan de Arnhemsestraat.

Op die locatie in hartje Brummen openden Levi’s (inmiddels overleden) opa Eduard en zijn vrouw Gerda Jolink in 1968 hun banketbakkerswinkel. In de daaropvolgende decennia bevond de bakkerij zich altijd achter de zaak. Met de bouw van de nieuwe bakkerij nabij zwembad Rhienderoord is na 56 jaar een einde aan deze situatie gekomen.

Te klein jasje
“We waren aan de Arnhemsestraat uit ons jasje gegroeid”, zegt Levi. In de periode dat zijn ouders Paul en Anja de zaak runden, kwamen er winkels bij in Zutphen en Doetinchem. Sinds Levi (vanaf 2020) en Jordi (vanaf 2017) aan het roer staan van het familiebedrijf is banketbakkersijs toegevoegd aan het assortiment en afgelopen jaar openden zij een winkel in Apeldoorn. Eind 2024 volgt in Velp de vijfde winkel met de overname van collega banketbakkerij Teunissen, dat al jaren een begrip is in de regio. 

Alle winkels worden dagelijks bevoorraad met verse producten. De oude bakkerij bood simpelweg te weinig ruimte meer om voldoende productie te kunnen blijven draaien. Bovendien was het hier logistiek gezien lastig werken, omdat letterlijk alles door één deur naar binnen kwam en uiteindelijk via dezelfde deur weer de bakkerij verliet.

De nieuwe bakkerij heeft drie verschillende productieruimten: de bakruimte, de gebakruimte en de ruimte voor de bereiding van chocolade en ijs. Op de begane grond bevinden zich ook een aparte grondstoffenkoelcel en een opslagruimte voor grondstoffen. Voor koelen en vriezen maakt Jolink gebruikt van de modernste technieken gebaseerd op CO₂.

Puur vanuit de basis
“In ons bedrijf gebruiken wij al 56 jaar pure grondstoffen en we gaan dat niet anders doen. De basis van alles is boter, bloem, suiker, ei en verse melk van een boer uit de directe omgeving. We blijven onze producten absoluut ambachtelijk maken, alleen nu met meer ruimte om prettiger in te werken. Op 9 maart, de dag van de opening van de bakkerij, begint ook ons ijsseizoen”, zegt Levi.

Op de eerste verdieping zijn kantoorruimtes ingericht. Personeel kan zich op deze verdieping omkleden en gebruikmaken van de kantine. Het vaste team van Banketbakkerij Jolink inclusief winkelpersoneel bestaat uit ongeveer 45 medewerkers. In het ijsseizoen komen hier tientallen tijdelijke krachten bij en wordt het team uitgebreid tot wel 100 man.

Oma en kleinzoon
Het is de bedoeling dat oma Gerda Jolink op zaterdag 9 maart de nieuwe bakkerij officieel opent samen met haar kleinzoon Melle, de zoon van Jordi. Daarna begint het programma van de open dag. Bezoekers krijgen het verhaal over drie generaties Jolink te horen, kunnen diverse demonstraties bijwonen en mogen voor 10 euro meedoen aan een miniworkshop hazelnoottaartjes maken. Kinderen krijgen de gelegenheid om zelf koekjes te bakken. Vanzelfsprekend zijn er ook lekkernijen te proeven.

Prijsvraag
Bij binnenkomst in de bakkerij aan Op den Berg 2 in Brummen ontvangen bezoekers een plattegrond met een aantal vragen. Wie die juist beantwoordt, maakt kans op een mooie prijs, belooft Levi Jolink.

In de nieuwe bakkerij van Banketbakkerij Jolink hebben medewerkers alle ruimte om heerlijke producten te bereiden. Foto: Jordi Jolink

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant