Schoenmakerij ’t Centrum in Zutphen viel drie keer in de prijzen: Axel Garritsen, Mitchel Leijser en Riyad Mousa (v.l.n.r.). Foto: Caitlins Content/Caitlin Sloot
Schoenmakerij ’t Centrum in Zutphen viel drie keer in de prijzen: Axel Garritsen, Mitchel Leijser en Riyad Mousa (v.l.n.r.). Foto: Caitlins Content/Caitlin Sloot

Axel Garritsen wint brons bij Europese Vakwedstrijd voor Schoenmakers 2024

Zakelijk

Ook derde prijs voor collega Riyad Mousa en Schoenmakerij ‘t Centrum

TOLDIJK/ZUTPHEN/NIEUWEGEIN - Axel Garritsen uit Toldijk won de bronzen prijs bij de Europese Vakwedstrijd voor Schoenmakers 2024. Hij mocht deze prijs in ontvangst nemen tijdens De Dag van de Schoenmaker 4 maart bij CAST in Nieuwegein.

De wedstrijd vestigt de aandacht op de kwaliteit in het vak: van schoenreparaties tot de laatste methodes in de productie van handgemaakte schoenen. Deelnemers tonen hun technische kennis en hun vaardigheden op het gebied van maatwerk en reparatiewerk.

Schoenherstellers leveren kwaliteit
De wedstrijd wordt jaarlijks georganiseerd voor de Nederlandse Schoenmakers Vereniging in samenwerking met de Dutch Shoe Academy. De schoenherstellersbranche en de academie willen hiermee het imago, de reputatie en de kwaliteit van het schoenherstellersambacht bevorderen. Er zijn verschillende categorieën om in te sturen. De categorie schoenreparatie werkgevers en werknemers, de categorie voor eerste en tweedejaars leerlingen, en maatwerk.

Axel Garritsen scoort brons met 162 punten
De ingezonden wedstrijdstukken werden gejureerd door een vakjury. De inzending werd op tien verschillende criteria beoordeeld. Voor de jury was dit reden om de inzending van Axel Garritsen in de categorie eerstejaars Shoe Developer met brons te bekronen.
Axel Garritsen werkt naast zijn opleiding parttime bij Schoenmakerij ’t Centrum in Zutphen, eigendom van Mitchel Leijser dat eveneens een vakprijs behaalde: derde beste schoenmakerij van Nederland. Het bedrijf ontving veel lof van klanten, die massaal stemden op basis van het geboden vakmanschap en de uitstekende service. Kernwoorden als behulpzaam, vriendelijk, vakkundig en professioneel kwamen veelvuldig naar voren in de reacties. Collega Riyad Mousa behaalde eveneens brons, hij werd beoordeeld in de categorie werkgevers/werknemers.
De wedstrijd De Schoenmakerij van het Jaar is een initiatief van de Nederlandse Schoenmakers Vereniging. Bij deze wedstrijd is de klant van de schoenmaker in eerste instantie aan zet. Ofwel de gunfactor van de klanten is medebepalend. Alle reden om trots te zijn op het behaalde resultaat.


www.dutchshoe academy.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant