Afbeelding

Foutje, bedankt…

Partnerbijdrage

Het zal je maar gebeuren… je huurt een deel scooter, springt er na een gezellige avond samen met je vriend of vriendin op (waarin je natuurlijk gewoon nuchter bent gebleven), en opeens komt er een auto uit een parkeervak gescheurd… Botsing! Hij de schuldige, maar daar heb je op dat moment niets aan… eerst maar eens kijken of alles nog in orde is? Nadat je overeind probeert te komen blijkt er toch echt iets mis te zijn, en een enkeltje ziekenhuis is het gevolg. Je blijkt letselschade opgelopen te hebben, en dat allemaal door dat meneer de chauffeur niet goed in zijn spiegel keek. Wat nu?! 

Eerst natuurlijk zorgen dat je helemaal beter wordt en rustig bijkomen, maar dan wordt het tijd voor de vervolgstappen. Want wie neemt de kosten van jouw ambulancerit tot zich, en wie betaalt de schade aan de deel scooter? We nemen je graag door de logische vervolgstap als jij een ongeluk hebt gehad met (blijvende) letselschade; lees met ons mee! 

Formulieren en documenten

Bij schade, groot of klein, is het natuurlijk altijd van belang dat er een schadeformulier wordt ingevuld. Daarnaast is het verstandig dat je alle kosten en documentatie/facturatie van de medische hulp en overige kosten die je maakt bewaard, zodat je dit kan verhalen bij de verzekering. 

Letselschade

Is het zo dat je letselschade hebt opgelopen, dan is het verstandig om een letselschadeadvocaat onder de arm te nemen. Een letselschade advocaat is gespecialiseerd in het verhalen van schadevergoeding voor mensen die letsel hebben opgelopen als gevolg van een ongeval of ander incident waar iemand anders aansprakelijk voor is. In bovenstaand geval betekent dat dus; geld verhalen bij de automobilist die niet goed uitkeek. Een advocaat kan je bijstaan in het proces om de schadevergoeding te claimen bij de aansprakelijke partij. Bij dit proces komen een hoop dingen kijken, zoals bijvoorbeeld het opstellen van een schadeclaim waarin alle schade die je geleden hebt wordt opgenomen, het onderhandelen met de verzekeraar van de tegenpartij, het beoordelen van medische rapporten en het inschakelen van medische experts indien nodig. 

Daarnaast kan een letselschade advocaat helpen bij het bepalen van de hoogte van de schadevergoeding waarop je recht hebt. Hierbij wordt gekeken naar de kosten van alle behandelingen (dus bewaar de documentatie hiervan goed), en zelfs eventueel inkomensverlies wordt in acht genomen. Naast het verhalen van verzekeringsgeld, kan de advocaat je ook bijstaan in praktische zaken, zoals het aanvragen van een uitkering indien nodig. 

Dit artikel wordt u aangeboden door Ridder Ledselschade. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant