Mieke Rous treedt op als Alles Rous. Foto: PR
Mieke Rous treedt op als Alles Rous. Foto: PR

Mieke Rous treedt op als Alles Rous in Zutphen

Muziek

ZUTPHEN - Zondagmiddag 12 mei treedt Mieke Rous op in Zutphen. Onder de naam Alles Rous speelt Mieke zinnige eigen liedjes die de wereld een beetje mooier maken.

Mieke Rous (spreek uit met ‘au’) is een singer-songwriter uit Zutphen. Ze brengt liedjes, overwegend in het Nederlands, variërend van bespiegelend melancholisch tot bijtend ironisch. 

Zij begeleidt haar zang met ukelele, cuatro (een Venezolaans snaarinstrument, lijkend op een grote ukelele) en percussie aan haar voeten. 

Sinds 2000 schrijft Mieke folky aandoende kleinkunstliedjes die op festivals en in kleine theaters werden uitgevoerd in de formaties Mama Roux en Rouxlala. Vanaf 2020 ging ze alleen verder en vloeide haar werk meer voort uit eigen ervaring en visie. Ze geniet ervan zich over te geven aan de kwetsbare eenvoud van solo optreden waar ze echt contact kan maken met het publiek. 

Het optreden is van 14.30 tot 16.15 uur in de tuinzaal aan de Badhuisweg 27 in Zutphen. Welkom vanaf 14.15 uur. De entree is 10 euro (voor leden 7,50 euro), inclusief koffie/thee in de pauze en een drankje na afloop.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant