Doorkomst Roparun door Zutphen. Foto: Marion Verhaaf
Doorkomst Roparun door Zutphen. Foto: Marion Verhaaf Marion

Roparun teams zondag 19 mei door gemeente Zutphen

Sport

ZUTPHEN - Eerste Pinksterdag is traditiegetrouw de dag waarop de Roparun teams door de gemeente Zutphen komen. Dit jaar zullen de teams, van route Nederland, op zondagmiddag 19 mei 2024 feestelijk worden verwelkomd. De route zal daarbij in tegengestelde richting door de stad gaan. Het betekent dat de teams dit jaar vanaf De Hoven door het centrum van Zutphen trekken en de gemeente via de Rijkstraatweg in Warnsveld weer verlaten.

De Stichting Doorkomst Roparun Zutphen stelt zich tot doel om voor alle deelnemende teams van de Roparun een feestelijke doorkomst te organiseren. De hele route zal worden versierd, waarbij het thema ‘Zutphen heeft een Roparun hart’ centraal staat. De PI Achterhoek, locatie Ooyerhoek, heeft belangeloos haar medewerking verleend door houten harten te fabriceren. Ook gaan leerlingen van Kindcentrum De Plotter vlaggetjes maken, die op de route worden opgehangen. Naast de feestelijke aankleding is er op diverse plekken live muziek en vermaak op de route. Burgemeester en Wethouders zullen op het erepodium op de Houtmarkt elk team welkom heten en een herinneringsmedaille overhandigen. Bij café De Hoven en op de Houtmarkt zal een speaker het publiek informeren en enthousiast maken voor de teams die langskomen. De Martinuskerk in Warnsveld zal worden opengesteld om een kaarsje op te kunnen steken voor een dierbare. Op het kerkplein in Warnsveld en op de Warnsveldseweg, ter hoogte van de watertoren, zal ijs worden verkocht.

De Roparun is een non-stop estafetteloop van meer dan 500 kilometer. Het evenement vindt ieder jaar plaats in het Pinksterweekeinde met Rotterdam als finish. Het opgehaalde sponsorgeld van de teams zal worden besteed om het leven voor mensen met kanker draaglijker te maken. Het motto van de Roparun is: “Leven toevoegen aan dagen, waar vaak geen dagen meer toegevoegd kunnen worden aan het leven”.

Alle bewoners en bezoekers van de gemeente Zutphen worden opgeroepen om de teams flink toe te juichen op zondagmiddag 19 mei 2024 tussen circa 14.00 uur en circa 18.00 uur. Het zou fantastisch zijn als omwonenden langs de route de vlag uithangen om daarmee de doorkomst een extra feestelijk tintje te geven. De route door de gemeente Zutphen loopt als volgt: Weg naar Voorst (De Hoven), Oude IJsselbrug, IJsselkade, Marspoortstraat, Groenmarkt, Houtmarkt, Zaadmarkt, Drogenapsteeg, Martinetsingel, Boompjeswal, Laarstraat, Warnsveldseweg, Rijkstraatweg (Warnsveld). 

Voor meer informatie over de doorkomst en de activiteiten: www.doorkomstroparunzutphen.nl.

Doorkomst Roparun. Foto: Nico Bosch

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant