Op deze dag werken strijkers van alle leeftijden samen in een orkest aan mooie muziek. Foto: PR
Op deze dag werken strijkers van alle leeftijden samen in een orkest aan mooie muziek. Foto: PR

Strijk mee met Arcato tijdens de samenspeeldag

Muziek

ZUTPHEN - Stichting Arcato organiseert op zondag 16 juni aanstaande weer de jaarlijkse samenspeeldag. Op deze dag werken violisten, altviolisten, cellisten en bassisten van alle leeftijden samen in een orkest aan mooie muziek. De dag wordt afgesloten met een klein concert voor belangstellenden.

Er worden voor de samenspeeldag twee orkesten gevormd. Voor de ervaren strijkers is er een programma met het Arcato-ensemble onder leiding van dirigent Jan van der Plas. Er wordt gewerkt aan de Holbergsuite van E. Grieg. Voor de strijkers die minder ervaren zijn, is er een laagdrempelig, maar ook interessant programma onder leiding van onze artistiek leider Petra Westra. Zij spelen de Tsjechische Suite van de Nederlandse componist N. Brandon.

De deelnemers van de samenspeeldag repeteren ’s morgens en ’s middags. Natuurlijk is er tussendoor tijd om de zelf meegebrachte lunch op te eten en vooral ruimte voor mooie gesprekken en gezelligheid. Aan het eind van de dag geven beide gelegenheidsensembles een concert voor belangstellenden.

Wie wil deelnemen kan zich opgeven via de website via www.arcato.nl/samenspeeldag. Na de aanmelding wordt bladmuziek opgestuurd per mail om alvast te kunnen voorbereiden.

De samenspeeldag vindt plaats in de Wijngaard, Wilhelminalaan3 te Zutphen. De kosten om deel te nemen bedragen 15 euro. Voor meer informatie of overleg over het niveau, mail naar info@arcato.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant