Klompenpaden zijn lokale gemarkeerde wandelroutes. Foto ter illustratie. Bron: SLG

Klompenpaden zijn lokale gemarkeerde wandelroutes. Foto ter illustratie. Bron: SLG

Nieuw Klompenpad door buitengebied De Hoven

Natuur

ZUTPHEN - Vrijdag 17 mei is de officiële opening van het 159e Klompenpad. Dit Sprabanenpad is een rondwandeling van 15 kilometer door het prachtige buitengebied van tuindersdorp De Hoven. De route is tot stand gekomen onder begeleiding van Stichting Landschapsbeheer Gelderland en in samenwerking met vrijwilligers, grondeigenaren, gemeente Zutphen, Staatsbosbeheer, Waterschap Vallei en Veluwe, Routebureau Veluwe en Routebureau Achterhoek.

Het Sprabanenpad start aan de Molenweg in De Hoven, vlak bij voetbalvereniging De Hoven aan de Molenweg 36. Het pad is gemarkeerd met groene bordjes met twee klompjes en voert langs stadsboerderijen, door boomgaarden en uiterwaarden. Vanaf 17 mei is de digitale folder met routeinformatie te vinden op www.klompenpaden.nl en in de Klompenpaden-app.

Wandelpad als verbinding
Het Sprabanenpad is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Zutphen, de provincie Gelderland en de Nationale Postcode Loterij. De gemeentelijke bijdrage maakt deel uit van gebiedsprogramma Rivier in de Stad. “Met Rivier in de Stad zorgen we voor een betere verbinding tussen de Zutphense binnenstad, de IJssel en De Hoven”, zegt verantwoordelijk wethouder Rick Verschure. “Daarbij hoort een goede overgang van stad naar landschap. Dit doen we in De Hoven door het creëren van een groene dorpsrand, inclusief een netwerk van wandel- en fietsroutes. Het Sprabanenpad draagt hieraan bij en zorgt ook voor een mooie verbinding naar de Veluwe. Klompen aan, rugzak op en gaan!”

Het Sprabanenpad is één van de laatste projecten van Rivier in de Stad. De afronding van het gebiedsprogramma is op zaterdag 8 juni met een aantrekkelijk programma. Nadere informatie hierover volgt. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant