Air de Famille. Foto: Camille Millerand
Air de Famille. Foto: Camille Millerand

Air de Famille brengt balfolk naar Zutphen

Muziek

ZUTPHEN - Op Pinksterzaterdag 18 mei organiseert het Wereldlokaal een Balfolk-evenement, met livemuziek door het Franse gezelschap Air de Famille, in Cultuurhuis Geweldig!, Geweldigershoek 39 in Zutphen.

Balfolk is een dansvorm die bestaat uit een verzameling West-Europese dansen. Een folkbal is een beetje te vergelijken met een tango- of salsa-avond, maar dan met West-Europese muziek en dansen.

Air de Famille speelt en zingt traditionele Franse volks- en dansmuziek en geeft ook een workshop balfolk voor beginners. Het trio bestaat uit Floor Dankers (zang, trekharmonica), Fanny Lhotte (trekharmonica) en Sylvain Lhotte (klarinet, blokfluit en zang). De muzikanten putten hun repertoire voornamelijk uit oude liedboeken en veldopnames uit verschillende Franse regio’s. Meer informatie op airdefamille.chants-danses-france.com.

Omdat de ruimte beperkt is, wordt het publiek aangeraden snel te reserveren. Om 13 uur begint de workshop balfolk. Om 15 uur geeft Air de Famille een kort concert met Franse traditionele volksmuziek, gevolgd door een bal, waaraan iedereen kan meedoen.

Deelname aan de workshop balfolk kost 5 euro. Kaarten voor concert en bal kosten 15 euro, jongeren, studenten en leden Nolano betalen hiervoor10 euro, kinderen vanaf 9 jaar, minima en asielzoekers 5 euro. Men kan kaarten reserveren via info@wereldmuziek.nl. Betalen gaat via NL68 RABO 0322 5387 69 t.n.v. Stichting Pentaton. Men kan ook kaarten aan de zaal kopen/betalen.


www.wereldmuziek.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant