Het afgelopen jaar hebben ze diverse locatie-uitzendingen gemaakt. Foto: ProduMedia

Het afgelopen jaar hebben ze diverse locatie-uitzendingen gemaakt. Foto: ProduMedia

Vanuit Zutphen maken Jesse en Ron hun radioshow The X Vibe

Algemeen

ZUTPHEN - Wekelijks bereiken radiomakers Jesse Sprikkelman en Ron Selles vele duizenden EDM-liefhebbers. Ze maken hun radioprogramma The X Vibe live vanuit de ProduMedia-studio in Zutphen. Hun programma wordt op ruim dertig radiozenders in Nederland en België uitgezonden. 

In maart hebben de twee het programma nieuw leven ingeblazen. Want nieuw is het niet. The X Vibe werd tussen 2010 en 2016 ook al gemaakt op RTV Veluwezoom, de lokale omroep van Brummen. “Zeven jaar hebben we geen radio gemaakt met elkaar. Maar toen Ron bij mij in de buurt kwam wonen begon het weer te kriebelen”, vertelt Sprikkelman. Selles vult aan: “We besloten wekelijks een uur radio te maken, gevuld met EDM-tracks en lifestyle-nieuwtjes.” 

‘We begonnen basic’
Het programma wordt gemaakt in de radiostudio van ProduMedia, het bedrijf van Sprikkelman. “Alle faciliteiten hadden we al. Dus we zijn in maart vrij basic begonnen. Met een lijst platen en meer niet. Ondertussen is het uitgegroeid tot een uitgebreide show. We bespreken veel thema’s en hebben interessante gasten.” Het afgelopen jaar hebben ze diverse locatie-uitzendingen gemaakt. “Want het is belangrijk om zo nu en dan de studio uit te komen”, benadrukt Selles. “Onze eerste locatie-uitzending was vanaf het strand in Noordwijk. Dat was een soort repetitie, om te kijken of dat haalbaar was. Dat was ontzettend leuk. Dus we besloten er vaker op uit te trekken.”

Vanaf de Zutphen Pride
In juni maakte ze radio vanaf de Zutphen Pride. Selles: “Dat was heel erg bijzonder. We voerde hele mooie gesprekken en combineerde dat met Queer-anthems.” Sprikkelman: “We vinden het heel belangrijk om dit thema te belichten. Daar zetten we ons platform met heel veel liefde voor in.” Een maand geleden maakte de twee hun programma vanaf het Amsterdam Dance Event.

The X Vibe is een ‘syndicated’ radioprogramma. Dat betekent dat radiozenders het kosteloos mogen uitzenden. Ondertussen is het te horen op ruim dertig radiozenders in Nederland en België. “En we worden uitgezonden in Spanje en Canada, op radiozenders die speciaal voor verhuisde Nederlanders uitzenden.” 

Jong talent gezocht
2024 zal het achtste jaar worden dat ze het programma samen maken. Wat hun doelen zijn? “We willen ons netwerk graag uitbreiden. Jonge opkomende talenten willen we een podium bieden. Hun platen draaien en met ze spreken”, vertelt Sprikkelman. Wie airtime wil kan Jesse en Ron benaderen via de website van The X Vibe. “Echt alles is welkom. We lezen elke mail”, vertelt Selles.

The X Vibe is elk weekend on demand te beluisteren via www.thexvibe.nl. Ook in Zutphen is het op FM en DAB+ te ontvangen. Elke vrijdag om 20.00 via Koekstad Radio (94.4 FM en DAB+-kanaal 6D).

Vanuit Zutphen maken Jesse en Ron hun radioshow The X Vibe. Foto: ProduMedia
Vanuit Zutphen maken Jesse en Ron hun radioshow The X Vibe. Foto: ProduMedia

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant