Het college van B&W en medewerkers van ZE, samen voor de Energiewinkel. Foto: Stefan van Dooremolen
Het college van B&W en medewerkers van ZE, samen voor de Energiewinkel. Foto: Stefan van Dooremolen

College op bezoek bij ZutphenEnergie

Algemeen

ZUTPHEN - Op dinsdag 7 mei bracht het college een werkbezoek aan ZutphenEnergie (ZE) in de Energiewinkel. Wethouders en burgemeester lieten zich bijpraten over wat ZE allemaal doet op het gebied van energie leveren, besparen, opwekken en innoveren. 

De gemeente en ZE hebben een gemeenschappelijk doel als het gaat om het helpen van inwoners bij het besparen van energie en de verduurzaming van onze stad. In maart 2023 tekenden beiden daarom een overeenkomst met afspraken over een intensieve samenwerking. Wethouder Energietransitie, Eva Boswinkel is natuurlijk goed op de hoogte van de vele werkterreinen van ZE. De andere wethouders waren positief verrast en vonden het een bijzonder nuttige bijeenkomst.

André Putker (voorzitter van ZE): “Het bezoek van het college was een dag voor de 12e verjaardag van ZE. Twaalf jaar waarin we veel hebben bereikt, maar er is ook nog veel te doen. De gemeente gaat voor een rechtvaardige energietransitie. Dat sluit heel goed aan bij het motto van ZutphenEnergie ‘Samen Lokaal naar Energieneutraal’. Daar blijven we samen de schouders onder zetten.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant