Roelien van Wageningen, mezzosopraan. Foto: PR

Roelien van Wageningen, mezzosopraan. Foto: PR

Start van serie zomerse Marktconcerten

Algemeen

ZUTPHEN - Op zaterdag 3 juli om 17.00 uur gaat er een nieuwe serie Marktconcerten in de Walburgiskerk in Zutphen van start. Stadsorganist Klaas Stok bijt het spits af en hij zal samen met mezzosopraan Roelien van Wageningen het eerste concert verzorgen. In het gevarieerde programma is muziek van J.S. Bach, J.C. Kittel en J. Brahms te beluisteren. In de maanden juli en augustus zullen er elke zaterdag op dezelfde tijd Marktconcerten plaatsvinden. Deze zijn voor iedereen gratis toegankelijk, wel wordt er een vrije gift aan de uitgang als bijdrage gevraagd.

De alt-mezzosopraan Roelien van Wageningen studeerde aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam en aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Roelien zingt tevens in verschillende ensembles en koren, zoals het koor van de Nederlandse Reisopera en het Groot Omroepkoor.

Als organist won Klaas Stok al vele prijzen en gaf hij concerten in binnen- en buitenland. Als stadsorganist van Zutphen bespeelt hij het beroemde Bader-orgel. Klaas Stok is artistiek verantwoordelijk voor de jaarlijkse concertserie van de Stichting Henrick Bader Orgel. Hij speelde en dirigeerde vele concerten voor deze stichting en bracht verschillende CD’s uit, o.a. de Schübler-Chorãle van J.S. Bach en recentelijk een CD met werken van J.P. Sweelinck.





Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant