Teleurstellende nederlaag voor de Warnsveldse Boys

Algemeen

WARNSVELD - Zondag 12 mei stond de wedstrijd tegen Concordia Wehl op het programma. Een ploeg die op de vierde plek staat. De belangen voor de Warnsveldse Boys waren duidelijk, alleen bij winst zou het team er zeker van zijn niet nog verder af te glijden.

Dat werd in de wedstrijd echter niet duidelijk. Concordia had vanaf de eerste minuut de wedstrijd stevig in handen. Bij de Warnsveldse Boys kwam het middenveld handen en voeten te kort om de tegenpartij te stoppen. Hierdoor kwam de verdediging onder grote druk te staan en werden de Warnsveldse spelers voorin niet bereikt.

De grote man van Concordia, naast diverse andere goede spelers, was deze middag Niels Meyer. In de twintigste minuut maakte hij dankbaar gebruik van een fout van de Warnsveldse Boys en scoorde hij beheerst de 0-1. Een paar minuten later werd hij volkomen vrijgelaten bij de tweede paal en wist hij de bal perfect binnen te koppen: 0-2. De Warnsveldse trainer greep in en wisselde een speler in de hoop meer grip op de wedstrijd te krijgen. Dit lukte niet en vlak voor rust werd het zelfs 0-3 door een afgeketst schot van wederom Niels. De Warnsveldse club kreeg wat kleine kansen, uit een corner en een kopbal, maar dit werd niet omgezet in een doelpunt.

Na rust stond er een ander Warnsveld, na wat pittige woorden van de trainer. Ondanks wat kansen, en het feit dat Concordia de teugels wat liet vieren, was het weer Niels die op een wat gelukkige wijze de 0-4 aantekende. De wedstrijd was al lang gespeeld en de kansen die Warnsveldse Boys kreeg werden niet verzilverd. De eretreffer kwam er alsnog en wel op een hele fraaie wijze. Jesse Bickes speelde zich schitterend vrij en schoot de bal in de verre hoek 1-4.

Warnsveldse Boys wenst Concordia veel succes in de derde periode en misschien wel in de nacompetitie. De Warnsveldse club zal, om degradatie te voorkomen, moeten proberen de laatste twee wedstrijden tegen DVC26 en Spero in winst om te zetten. Met zes punten moet het mogelijk zijn rechtstreekse degradatie te ontlopen.

De sfeer in de kantine en buiten was, ondanks de nederlaag, zeer gezellig omdat het eerste damesteam kampioen was geworden en gepromoveerd is.