Groepsfoto winnaars Oost: Kim Wiggers, Geo Oplaat en Peter Kooij. Foto: Evert van de Worp
Groepsfoto winnaars Oost: Kim Wiggers, Geo Oplaat en Peter Kooij. Foto: Evert van de Worp

Zutphenaar een van de winnaars Kunstcongres bij Museum More

Algemeen

ZUTPHEN - Zutphenaar Peter Kooij (61) is één van de winnaars van het Kunstcongres met perspectief regio Oost, dat maandag 15 oktober plaatsvond bij Museum More. De kunstcommissie koos voor zijn kunstwerk 'Mick, op de rug gezien' vanwege de techniek en sterke vlakverdeling.

Het kunstcongres is hét podium voor beeldend kunstenaars met een arbeidsbeperking uit Gelderland en Overijssel. Aan deze dag hebben 48 beeldend kunstenaars deelgenomen en hun werk geëxposeerd. Wethouder Henk van Zeijts (gemeente Lochem) heeft de pop-up tentoonstelling officieel geopend. De kunstcommissie, bestaande uit Marieke Jooren (conservator Museum MORE), Charles Michels (beeldend kunstenaar uit Deventer), Jan Noltes (directeur Art Brut Biënnale) hebben alle deelnemende kunstwerken van feedback voorzien en de drie winnaars bekend gemaakt.

Zij vinden het werk 'Mick, op de rug gezien' van Peter Kooij (Zutphen) een uitblinker vanwege zijn eenvoud. De vlakverdeling is erg sterk en de zittende man is bovendien knap perspectivisch weergegeven. Ook heeft de kunstcommissie Saskia Offerman (Arnhem) met haar inkttekening 'zonder titel' en Geo Oplaat (Deventer) met zijn fotografie kunstwerk 'Travestie-show', geselecteerd tot winnaars. Het publiek heeft gekozen voor Kim Wiggers (Raalte) met haar olieverf op doek kunstwerk 'Voortgang'. De vier winnaars mogen als onderdeel van hun prijs deelnemen aan de rondreizende tentoonstelling. Zij gaan met een selectie van hun werk in ieder geval exposeren in de publiekshal van Stadhuis Deventer en Astrum College in Arnhem. Daarnaast hebben zij namens Royal Talens een waarde cheque voor materialen ontvangen en mogen de winnaars meedoen aan Pakje Kunst.

Bekijk de website voor meer informatie over het Kunstcongres, de winnaars en het juryrapport.


perspectief.uwv.nl/kunstcongres

Peter Kooij met kunstwerk. Foto: Evert van de Worp

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant