Vrijwilligers onthulden vorig jaar in het kader van het tienjarig bestaan een beeld vóór het Buurtzorghuis. Foto: Sander Grootendorst
Vrijwilligers onthulden vorig jaar in het kader van het tienjarig bestaan een beeld vóór het Buurtzorghuis. Foto: Sander Grootendorst

Hospice Buurtzorghuis Warnsveld houdt open dag

Zorg

WARNSVELD – Hospice Buurtzorghuis Warnsveld houdt op zaterdag 11 mei een open dag. Die is bedoeld “voor alle belangstellenden, dus ook voor medewerkers in de zorg, studenten en potentiële vrijwilligers”.

Door Sander Grootendorst

De medewerkers van het hospice geven de bezoekers die dag een rondleiding door het gebouw, dat beschikt over acht kamers voor cliënten, waarvan twee tweepersoonskamers. Rondleiding, het verstrekken van verdere informatie en het beantwoorden van vragen nemen circa een uur in beslag. Er is geen vrije inloop, bezoekers wordt gevraagd zich van tevoren aan te melden en aan te geven hoe laat ze willen komen. “Zo kan de rust in het buurtzorghuis bewaard blijven.” De rondleidingen beginnen om 10.30 uur, 12.30 uur, 14.30 uur en 16.30 uur. Ongeveer tien bezoekers kunnen per keer worden rondgeleid en geïnformeerd.

Het Buurtzorghuis, dat vorig jaar op gepaste wijze zijn tienjarig bestaan vierde, biedt een plek waar cliënten de laatste fase van hun leven doorbrengen. “We hebben alle faciliteiten voor ernstig zieke mensen. We verlenen onze zorg in een rustige, veilige en sfeervolle omgeving.” In een interview in Contact lichtte verpleegkundige Ali Groot Nuelend het buurtzorgprincipe onlangs toe: “Wij zijn geen zorginstelling, we begeleiden de cliënten die hier wonen zo goed mogelijk. Het is hun huis.” Het Buurtzorghuis beoogt “de mensen in hun laatste fase kwaliteit van leven te bieden. En daarbij de taken van hun naasten te verlichten”.

De accommodatie in Warnsveld is een van de vijf buurtzorghuizen in Nederland. Het gebouw staat op het terrein van GGNet, maar Buurtzorg heeft geen inhoudelijke link met die zorginstelling. “De plek bevalt ons goed. Vanwege het vele groen” – vlakbij een boomgaard – “én omdat we ook voor inwoners van Vorden en Lochem makkelijk bereikbaar zijn.”

Aanmelden voor de open dag: warnsveld@buurtzorghuis.nl. Het officiële adres is Vordenseweg 12 Warnsveld. Meer informatie is te vinden op de website: buurtzorghuis.nl/locaties/buurtzorghuis-in-warnsveld.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant