AZC-middenvelder Jacco Verstraten (midden) in duel met twee spelers van Lochem. Foto: Freddy Burgers

AZC boekt belangrijk overwinning tegen Lochem

Sport

ZUTPHEN - In een cruciale wedstrijd om het kampioenschap behaalde AZC een belangrijke zege tegen Lochem (0-1). Een doelpunt kort na rust van Lucas Knip bleek voldoende voor de volle drie punten. Met deze overwinning behoudt AZC de voorsprong van drie punten op titelconcurrent Robur et Velocitas.

De vraag was hoe het team van trainer Tom Polman zou reageren na de verrassende nederlaag tegen GSV’38. Het antwoord was echter positief. AZC startte sterk en kreeg al na vijf minuten een grote kans via Felix Mulder, die de bal van Stijn Hagemans ontving maar zijn schot tegen de paal belandde. De Zutphenaren bleven dominant, maar wisten voor rust niet te scoren, ondanks een poging van Raymond Steinvoort die de lat raakte en een schot van Felix dat net over ging.

In de tweede helft kwam AZC sterk uit de kleedkamer en opende al snel de score dankzij Lucas Knip. Ondanks goede kansen voor Felix wist de thuisploeg niet langszij te komen. AZC had de wedstrijd kunnen beslissen, maar slaagde er niet in om de voorsprong te vergroten. Toch verlieten de spelers juichend het veld na het laatste fluitsignaal.

Met deze overwinning blijft AZC op koers voor het kampioenschap, hoewel ook Robur et Velocitas geen misstap beging tegen KCVO (4-0). De Apeldoorners blijven in de race om de titel, wat lijkt uit te draaien op een strijd tussen beide ploegen. Aanstaande zondag staat de thuiswedstrijd tegen Rheden op het programma.

Opstelling AZC: Nardo van den Broek, Raymond Steinvoort, Lars van Roon, Quentin Joseph, Sven Calot, Jacco Verstraten, Siem Landman (Luc Wassink), Lucas Knip, Stijn Hagemans (Ronahi Aksan), Felix Mulder, Joey Steenbergen (Thomas Megens).