Doelpuntloos gelijkspel bij VV Dieren – FC Zutphen

Sport

ZUTPHEN - FC Zutphen en VV Dieren delen de punten na een gelijkspel op zaterdag 20 april. Ondanks een sterker optreden van FC Zutphen in de tweede helft, bleef de eindstand 0-0.

Voorafgaand aan het duel bevond VV Dieren zich op de 11e plek van de ranglijst. Dit is een positie waarbij nacompetitie gespeeld moet worden vanwege mogelijke degradatie. FC Zutphen staat er met 34 punten op de 5e positie een stuk beter voor maar is theoretisch gezien nog niet uit de gevarenzone. Vanwege het aantal geblesseerde en geschorste spelers was het wederom puzzelen voor Mark Horsman en zijn assistent Wilco van Osch om tot de juiste opstelling te komen. Onder leiding van scheidsrechter Rick van Bussel werd exact om 14.30 uur afgetrapt.

In een gelijk opgaande eerste helft kreeg VV Dieren een penalty, die knap gestopt werd door FC Zutphens doelman Siem Isselman. Een blessure dwong Koen Hulleman tot een vroege wissel voor Siebe Beuker.

In de tweede helft nam FC Zutphen meer initiatief, maar slaagde er niet in te scoren, ondanks enkele goede kansen. Hoewel ze overheersten, bleef de stand onveranderd tot het laatste fluitsignaal.

Beide teams waren gelijkwaardig tot halverwege de tweede helft, waarna FC Zutphen domineerde. Met de hoop op een volledig fitte selectie voor de volgende wedstrijd, kijken ze uit naar hun thuiswedstrijd tegen C.V.V. Oranje Nassau op zaterdag 4 mei 2024 om 15.00 uur op het Sportcomplex ’t Meijerink.

Opstelling: Siem Isselman, Hidde van Kalker, Hidde Ruessink (Mido Blok), Martijn Zandbergen, David te Slaa, Zidane El Hadouchi (Niek Bakkerweerd), Jesse de Vries, Michalis Spiridakis, Nathan Greven, Koen Hulleman (Siebe Beuker), Timon Kuiper.