Voetballers in actie. Foto: Pixabay

Voetballers in actie. Foto: Pixabay

Pixabay

Spannende prijzen te winnen tijdens spelregelwedstrijd Scheidsrechtersvereniging

Sport

EEFDE -  Tijdens de komende spelregelwedstrijd in ’t Fluithuus, de kantine van de club aan de Damlaan 16 in Eefde op dinsdagavond 28 februari zijn er voor de spelregelkenners spannende prijzen te winnen. De aftrap voor de vragen met beeldfragmenten vindt plaats na de wekelijkse training om circa 21.15 uur en is ook voor clubscheidsrechters toegankelijk.

Tijdens de korte winterstop in de voetbalcompetitie organiseerde de Scheidsrechtersvereniging Zutphen en Omstreken een instructief Technisch Weekend in Lochem. Het observeren en analyseren van het kwartet betaald voetbalcollega’s tijdens de wedstrijd PEC Zwolle tegen Almere City leverde veel bespreekpunten op. Daarnaast werden de spelregels besproken en aan de fysieke conditie gewerkt.

Het belangrijkste onderwerp van de bijeenkomst werd echter het gebrek aan respect en begrip voor de scheidsrechter en zijn of haar assistent. Regelmatig wordt hij uitgemaakt voor ‘lul’ of “klootzak”. Zelden volgt nog een gele kaart voor het uiten van een dergelijke krachtterm. Ook trainers en teamleiders hebben regelmatig de pik op de leidsman. De maatschappelijke taalverruwing heeft de grenzen bij het voetbal verlegd. Slechts discriminerende teksten of het toewensen van dodelijke ziektes leveren nog een prent op. 

De deelnemers aan het TW vroegen zich af of het schreeuwend tekort aan arbiters, zowel bij de jeugd als de senioren, hierdoor te verklaren is. Desondanks kiezen zowel jongens als meisjes nog steeds voor de hobby, waarvan bewezen is dat het bijdraagt aan de persoonlijke ontwikkeling en het zelfvertrouwen laat groeien. Het feit dat amateurscheidsrechters noodgedwongen hun eigen tenues, schoenen en overige attributen moeten bekostigen, blijkt geen drempel. De officiële KNVB-tenues met het ARAG-logo van de sponsor van de betaalde collega’s worden in het amateurvoetbal algemeen gedragen. Het ontbreekt de scheidsrechters aan een grote sponsor, omdat de KNVB dat belet. Deze zou ervoor kunnen zorgen, dat het mogelijk aantrekkelijker wordt om wedstrijden te gaan fluiten. 

De Zutphense scheidrechters hadden aan het eind van de geanimeerde discussies wel een potentiële geldschieter in gedachten, aldus voorzitter Marco Arnoldus: ”Gezien de geslachtelijke termen, waarmee de scheidsrechters regelmatig worden geconfronteerd, komt de shirtsponsor van FC Emmen daarvoor het meest in aanmerking”. 

‘Easy Toys’ uit Veendam deed niet lullig en sponsorde spontaan een activiteit van de 90-jarige SZO. Tijdens de komende spelregelwedstrijd in ’t Fluithuus zijn er voor de spelregelkenners dan ook spannende prijzen te winnen. Elk probleem kan immers ook met humor opgelost worden, vinden de Zutphense scheidsrechters, die in het vervolg met een lach zullen terug denken aan deze hilarische quiz en de verdiende gele kaart glimlachend vaker op zak kunnen houden. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld