Ongeveer 300 spelers en speelsters van AZC vormden afgelopen vrijdag een indrukwekkende erehaag voor Wim Verbeek.  Foto: Freddy Burgers
Ongeveer 300 spelers en speelsters van AZC vormden afgelopen vrijdag een indrukwekkende erehaag voor Wim Verbeek. Foto: Freddy Burgers

Indrukwekkend eerbetoon aan overleden AZC-clubman Wim Verbeek

Sport

ZUTPHEN - Bij Zvv AZC hebben zo’n 300 spelers en speelsters afgelopen vrijdag op indrukwekkende wijze de laatste eer betoond aan ras-AZC’er Wim Verbeek. Zij vormden op de parkeerplaats een erehaag waardoor de rouwwagen met daarin de geliefde clubman richting De Omarming reed. De combinatie met fakkels waaruit blauw-witte rook kwam, bezorgde velen kippenvel. Wim Verbeek was volgens zijn dochter Danique een man met een blauw-wit hart. Hij overleed onlangs op 51-jarige leeftijd.

Door Rudi Hofman

Binnen de Zutphense voetbalvereniging is de plotse dood van Wim Verbeek als een mokerslag aangekomen. Hij was onlangs mee op een weekenduitje van het tweede en derde elftal naar Groningen en werd ‘s ochtends getroffen door een hartstilstand. Na te zijn gereanimeerd, belandde Wim in het UMCG en daar is hij nog dezelfde dag, op zaterdag 14 januari, overleden. 

Talent
“Ik kende Wim sinds mijn twaalfde of dertiende toen we samen in de C-jeugd speelden. Hij was een talent en ging altijd een jaar eerder door naar een hoger elftal. Ik ben van dezelfde leeftijd als Wim en zijn dood was ook voor mij een schok”, zegt AZC-penningmeester Gerton Damen. Op de dag dat hij 5 jaar werd, 20 mei 1976, werd kleine Wim lid van AZC en sindsdien is hij de club altijd trouw gebleven.

Als jeugdspeler was Wim een aanvaller, later bij de senioren is hij omgeturnd tot rechtsback. Vele jaren stond hij in het eerste team als verdediger zijn mannetje. Voor de vereniging is hij veel meer geweest dan alleen een zeer verdienstelijke speler. Wim is zo’n beetje bij alle taken en werkzaamheden binnen AZC betrokken geweest en er ging geen activiteit aan hem voorbij. Damen: “Wim zat in de raad van elf van de carnaval en in de galacommissie, hij hielp bij de Sixday en pupillenkampen en stond achter de bar. Verder was hij beheerder van ons sleutelplan en was hij tien jaar lang grensrechter en begeleider van het tweede elftal. Afgelopen seizoen stond hij als assistent-trainer op het veld.”

In het clubhuis had Wim zijn eigen stek aan de bar en aan de stamtafel speelde hij vaak met bekenden een dobbelspel. Op het complex van AZC was Wim wekelijks een vaste gast op zowel op de trainingsdagen (dinsdag en donderdag) als op zaterdag en zondag. Zaterdags keek hij met veel plezier naar de verrichtingen van zijn jongste zoon Quinten en zondags was hij trouw supporter van zijn oudste zoon Calvin.

Hart van goud
“In zijn jonge jaren was Wim als voetballer best wild, maar hij was een heel fijne jongen. Je hoefde hem maar iets te vragen of hij stond meteen klaar om dat te regelen. Wim was een man met een hart van goud, die niet te beroerd was om zijn mening te geven. We gaan hem met ons allen enorm missen”, besluit Gerton Damen.

De op 14 januari overleden Wim Verbeek was een AZC-clubman in hart en nieren. Foto Freddy Burgers
Ongeveer 300 spelers en speelsters van AZC vormden afgelopen vrijdag een indrukwekkende erehaag voor Wim Verbeek. Foto: Freddy Burgers
Voor de oefenwedstrijd van AZC 2 tegen Epse 1 werd afgelopen zondag een minuut stilte in acht genomen voor Wim Verbeek. De spelers droegen zwarte rouwbanden. Bij de duels van AZC 1 en AZC 3 zal dit zondag ook gebeuren. Foto: Freddy Burgers

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld