Hanzesport had twee prachtige parcoursen uitgezet in het natuurgebied tussen Vorden en Lochem. Foto: Jan Hendriksen

Hanzesport had twee prachtige parcoursen uitgezet in het natuurgebied tussen Vorden en Lochem. Foto: Jan Hendriksen

Perfecte omstandigheden voor Grote Veldloop

Sport

“Ieder deelnemer behaalde op zijn eigen wijze een ‘overwinning”

Door Jan Hendriksen

VORDEN - Dat de (recreatieve) hardloopsport populair is bleek zondag maar weer eens in Vorden. Ondanks dat er in den lande zeventien hardloopevenementen op de agenda prijkten namen maar liefst 322 hardlopers onder perfecte herfstomstandigheden deel aan de jaarlijkse Grote Veldloop van de Zutphense atletiekvereniging Hanzesport.

Hanzesport had twee in het natuurgebied tussen Vorden en Lochem prachtige parcoursen uitgezet over de afstanden van 7,7 (de Retro winkel Wilja veldloop) en 15,4 kilometer (De Gravin van Vorden veldloop), waar de deelnemers ondanks alle inspanningen volop van genoten. Voor de kinderen was er een twee kilometer lange Kidsrun.
Of ook de 20-jarige Olivier van Noort uit Diepenveen oog voor de prachtige herfstkleuren had was nog maar de vraag. Als winnaar over de 7.7 kilometer bleef hij de andere 95 deelnemende mannen op deze afstand in een tijd van 26.31 minuten ver voor. Nadat hij van zijn inspanningen was bekomen liet de hardloper van atletiekvereniging Daventria uit Deventer weten dat hij een goed gevoel aan de wedstrijd had overgehouden. Van Noort liet de nummer twee, Wibe Snelting uit Arnhem (30.19), maar liefst bijna vier minuten achter zich. Van een spannende wedstrijd was dan ook absoluut geen sprake.
Olivier van Noort studeerde met succes af aan het CSE in Zwolle. Dat is een school waar getalenteerde sporters zich verder kunnen ontwikkelen tot topsporter. “Ik heb voor deze school gekozen omdat ik mij verder wil specialiseren als hardloper”, aldus de winnaar. Intussen ‘druppelden’ de andere deelnemers ook binnen. Meriel Alfrink-Hendriks uit Zutphen kwam in een tijd van 32.28 als eerste vrouw over de finish, gevolgd door Margot Besselink uit Vorden (37.31) en als derde Josien ter Beek uit Eefde (38.06).

Verrassing
De afstand over 15.4 kilometer werd bij de mannen gewonnen door Mark Muller van atletiekvereniging Holten in een tijd van 57.23 minuten, voor Mark Hoksbergen uit Didam (57.50) en Steven den Besten van de organiserende vereniging Hanzesport (58.25).
Tot haar eigen grote verrassing ging de winst bij de vrouwen op de 15,4 kilometer naar de 32-jarige Natascha Schippers uit Amsterdam die namens de Running Holland vereniging aan de Grote Veldloop deelnam. Schippers had zaterdag pas besloten om mee te doen. ‘”Ik was zaterdag bij mijn ouders in Warnsveld. Mijn vader attendeerde mij op deze loop. We hadden wel eens gewandeld in Het Grote Veld. Ik had mijn hardloopschoenen meegenomen. De deelname resulteerde ook nog in een mooi resultaat. Prachtig toch”, zo verklaarde Schippers toen ze door haar ouders werd gefeliciteerd met de overwinning.

Feestelijk
Intussen arriveerden op de Kerkhoflaan waar de finishlijn was getrokken tal van deelnemers aan de loop. Ieder behaalde op zijn eigen wijze een ‘overwinning’. Zoals Henk Jan Legters uit Aalten en Anne Piek uit Arnhem die net binnen de veertig minuten door commentator Koen Grauwelman ‘welkom’ werden geheten. Zo ook Bas Woestenenk uit Vorden die op een ‘feestelijke’ wijze werd binnengehaald door zijn vrouw Erica en in de met ballonnen versierde bakfiets zoontje Chiel (3) en dochtertje Teske (2).
Alle uitslagen en meer foto’s op onderstaande websites.


www.uitslagen.nl
www.achterhoektoto.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant