Taart voor Derk Oudenampsen. Foto: PR
Taart voor Derk Oudenampsen. Foto: PR

Derk Oudenampsen 75 jaar lid van de Warnsveldse Boys

Sport

WARNSVELD - Op woensdagavond 21 september werd Derk Oudenampsen verrast door een afvaardiging van het bestuur van de Warnsveldse Boys. Voor dit verrassingsverzoek was een goede reden, want Derk is al 75 jaar lid van de voetbalvereniging. En dat niet alleen, maar Derk hoopt binnenkort ook 90 jaar te worden. In het geheim was geregeld dat Derk thuis zou zijn, zodat de verrassing compleet was. Derk kreeg van het bestuur een prachtige bos bloemen, een met het logo van de Warnsveldse Boys versierde taart en natuurlijk het 75-jarig lidmaatschap speldje.

Derk vertelde dat toen hij, na de oorlogsjaren, begon te voetballen het er nog spartaans aan toe ging. Er waren geen douches, alleen een koude waterpomp. Ook was er nog geen kantine, wel was er een houten hokje waarin je frisdrank kon bestellen. Het was een periode van stalen noppen en stalen neuzen en een bal met veters. Een periode van echte kerels. 

Uitwedstrijden werden in de regio gespeeld, maar alleen als ze op de fiets bereikbaar waren. Derk heeft nog op banden gefietst, die door tuinslangen omwikkeld waren. Tja, dat waren nog eens tijden.

Na zijn voetbalcarrière bleef Derk de club een warm hart toedragen. Zo is Derk nog steeds elke thuiswedstrijd van het eerste aan de lijn te vinden. En natuurlijk is Derk elke donderdagavond in de kantine aanwezig op de altijd gezellige clubavond. Hij zit dan aan het hoofd van de tafel met de andere senioren en laat vaak zijn deskundige mening over de hele voetbalwereld horen. Als Derk dan 8 bitterballen bestelt en meeneemt naar huis voor zijn Adje en hem, dan weet je dat de clubavond er voor Derk opzit.

Het bestuur wenst Derk nog vele gezonde jaren toe en dat hij nog veel wedstrijden en clubavonden mag bezoeken.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld