Eva Boswinkel en de initiatiefnemers van De gouden draad. Foto: Will van den Brand
Eva Boswinkel en de initiatiefnemers van De gouden draad. Foto: Will van den Brand

Nieuw Buurtatelier ‘De gouden draad’ geopend

Maatschappij

ZUTPHEN - Onlangs onthulde wethouder Eva Boswinkel de naam van het nieuwe Buurtatelier: De gouden draad. Dit naaiatelier wil een lichtpuntje zijn voor de vrouwen van Zutphen. Een plek voor vrouwen om de verbinding te zoeken en om van elkaar te leren, onder meer door iets te creëren. Het buurtatelier aan de Strawinskystraat 2 is iedere woensdagochtend gratis toegankelijk voor alle vrouwen die mee willen doen met de activiteiten.

De Gouden draad is een activiteit van stichting De Werkmakers en wordt onder andere ondersteund door het Oranjefonds en stichting Doen. Initiatiefnemer Helma van Aarsen: “Ik droomde al lang van zo’n plek, maar nadat ik Esther Pijlman van De Werkmakers tegengekomen was werd het ineens concreet.” Esther Pijlman: “Met De gouden draad willen we echt van betekenis zijn voor de buurt. Het is veilige plek voor vrouwen waar ze zich verder kunnen ontwikkelen. Het idee wordt breed gedragen. Het is hartverwarmend om te zien hoeveel mensen en organisaties er hebben bijgedragen, met stoffen, naaimachines en ondersteuning.” De opening was zeer druk bezocht door buurtbewoners en Zutphense maatschappelijke organisaties.

Buurtatelier De gouden draad is iedere woensdag geopend tussen 9.30 en 12 uur. Deelname is helemaal gratis en vrijblijvend. Het adres is Strawinskystraat 2. Kijk voor meer informatie op www.degoudendraad.com.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld