Burgemeester Jaeger speldt Jan Klein Baltink de koninklijke onderscheiding op. Foto: PR

Burgemeester Jaeger speldt Jan Klein Baltink de koninklijke onderscheiding op. Foto: PR

Dubbele eer voor penningmeester Klein Baltink van Ons Genoegen Gorssel

Maatschappij

Koninklijke onderscheiding en gouden speld Sportvisserij Oost Nederland

GORSSEL - Het was donderdag 11 april een emotionele avond voor Jan Klein Baltink toen hij tijdens de jaarvergadering van hengelsportvereniging Ons Genoegen afscheid nam als penningmeester. Niet alleen door het afscheid zelf maar ook door de dubbele eer die hem ten deel viel. Zutphens burgemeester Wimar Jaeger kwam hem vertellen dat hij voor zijn jarenlange inzet was benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau, en de 92-jarige ontving ook de gouden speld van Sportvisserij Oost Nederland.

Jan Klein Baltink vervulde vijftig jaar lang met heel veel plezier de functie van penningmeester bij Ons Genoegen. Ook toen het wat minder ging met de vereniging hield hij de moed erin en de club overeind. Door zijn werk is de vereniging weer gezond en levendig met meer dan 750 leden.
Uit handen van voorzitter Piet Nikkels kreeg Jan in Het Trefpunt in Gorssel als dank de gouden speld van Sportvisserij Oost Nederland en een prachtige foto van de recordkarper die hij afgelopen jaar nog ving in het Zandgat, het water van Ons Genoegen. Maar daarmee eindigde het niet. Na de uitreiking van de speld kwam burgemeester Wimar Jaeger van Zutphen, de woonplaats van Jan, in vol ornaat de zaal binnen. Hij sprak Jan met verve toe en roemde zijn verdiensten voor de club en alle andere vrijwilligerstaken die hij in zijn leven heeft gedaan. Zo was Klein Baltink ook dertig jaar lang (tot december 2009) penningmeester van het Pootvisfonds van de Berkel. Als dit niet was overgegaan naar de Federatie Midden Nederland, onderdeel van Sportvisserij Nederland, dan was hij daar nu ook nog steeds actief voor geweest, aldus de burgemeester.
Jaeger zwaaide de vertrekkende penningmeester ook lof toe voor zijn vlekkeloze administratie, zowel de financiële als de wedstrijdadministratie. Hij doet dat handmatig en de geautomatiseerde administratie die dit jaar meeloopt komt er volledig mee overeen. Daarnaast verzorgt hij de prijzen aan het einde van de competities en int hij zowel in de zomer als in de winter de inleggelden te innen.
De burgemeester kon Jan Klein Baltink vertellen dat hij voor al zijn werk is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau, speldde hem het lintje op en overhandigde de bijbehorende oorkonde. Uit reactie van de aanwezigen kon heel duidelijk worden opgemaakt dat iedereen van mening was dat Jan dit ten volle verdiend heeft. Ook de vereniging is er trots op.

Voorzitter Piet Nikkels reikt de gouden speld van Sportvisserij Oost Nederlnd uit. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant