De opbrengst van de inzamelactie wordt omgezet in gratis pakken koffie voor cliënten van de Voedselbank. Foto: PR
De opbrengst van de inzamelactie wordt omgezet in gratis pakken koffie voor cliënten van de Voedselbank. Foto: PR

Inzameling koffiepunten voor de regionale voedselbank

Maatschappij

ZUTPHEN - In de maand december zamelt de Lionsclub Zutphen koffiepunten in van Douwe Egberts en Perla, het huismerk van Albert Heijn. De opbrengst van de inzamelactie wordt omgezet in gratis pakken koffie voor cliënten van de Voedselbank Zutphen die actief is in Gorssel, Eefde, Warnsveld en Zutphen. Acht winkels in de regio fungeren vier weken lang als inzamelplaats. In de voorgaande jaren was de inzamelingsactie een groot succes.

De Lionsclub verzamelde vorig jaar meer dan een miljoen koffiepunten in, in een gebied dat loopt van Gorssel via Eefde naar Warnsveld en Zutphen. Met de opbrengst van de afgelopen jaren kon de Voedselbank Zutphen een jaar lang -meerdere keren per maand- een pak koffie aan de voedselpakketten toevoegen. 

“Wekelijks zijn er honderden gezinnen in Zutphen en omgeving afhankelijk van de pakketten van de Voedselbank”, zegt Rik van Reekum van de Lionsclub in Zutphen. “Koffie is een lang houdbaar product dat eigenlijk nooit als restpartij door fabrikanten wordt aangeboden. Daarom zijn we dan ook ongelofelijk blij met de ondersteuning van de koffiebranders”.

Iedereen die nog DE-waardepunten of Perla-punten in de keukenlade heeft liggen wordt opgeroepen deze te deponeren in de witte inzamelzuilen die overal in de regio zijn neergezet. “We zijn natuurlijk blij met alle punten die worden ingeleverd”, zegt van Reekum van de Lionsclub. “Maar de mensen zouden ons extra helpen als de ze punten in een gesloten enveloppe doen en het aantal punten op de enveloppe vermeldt. Dat scheelt een heleboel telwerk”. 

Vanaf deze week staan de bussen in Zutphen bij drogisterij Trekpleister in Leesten en bakkerij Kuiper in het Waterkwartier, bij Albert Heijn in de Zuidwijken en Albert Heijn XL en bij de nieuwe Plus supermarkt in de wijk Noordveen. In Warnsveld staat de bus bij Albert Heijn, in Eefde bij de Coop en in Gorssel bij Jumbo. 

De inzamelactie van koffiepunten start deze week en loopt door tot eind december. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld