Spreker tijdens de lezing is strafpleiter Jan Vlug. Foto: PR
Spreker tijdens de lezing is strafpleiter Jan Vlug. Foto: PR

Martinetlezing over advocatuur in moderne strafrecht

Maatschappij

Spreker is strafpleiter Jan Vlug, bekend van o.a. Deventer moordzaak

ZUTPHEN - Op woensdagavond 15 juni organiseert Rotary Rio aan de IJssel de tweede Martinetlezing voor het goede doel in de bibliotheek in Zutphen. Jan Vlug, strafpleiter in bekende zaken zoals de moord op Marianne Vaatstra en Hofstadgroep, neemt de aanwezigen op interactieve manier mee in de rol van de advocatuur in het moderne strafrecht. Met de opbrengst van deze avond wordt bijgedragen aan nieuw en professioneel gereedschap voor Walhallab. 

Jan Vlug is sinds 1992 strafrechtadvocaat en heeft in vele landelijk bekende zaken verdachten bijgestaan. Naast de hierboven genoemde zaken, pleitte hij ook in de PKK-zaak, het dakdrama in de Grolsch Veste en verschillende economische, milieu- en fraudezaken. Met prikkelende stellingen zorgt hij tijdens de Martinetlezing voor interactie met het publiek.

Rotary Rio aan de IJssel organiseert jaarlijks de Martinetlezing door een bijzondere spreker. Dit in de geest van de verlichte denker Martinet (natuurkundig historicus, schrijver, pedagoog, theoloog en predikant in Zutphen), die vanuit zijn betrokkenheid bij de medemens onder meer gratis scholing gaf om armoede tegen te gaan. Na twee jaar coronabeperkingen is men blij weer een boeiende lezing aan te kunnen bieden.

Met de opbrengst van deze lezing wordt bijgedragen aan de aanschaf van nieuw en professioneel gereedschap voor Walhallab. Een mooie plek in Zutphen waar jongeren de ruimte krijgen om zich te ontwikkelen en hun talenten te ontdekken.

Aanvang 20.00 uur, zaal open 19.30 uur. Locatie Bibliotheek Zutphen, Broederenkerkplein 2. Kaarten zijn uitsluitend te koop via www.rioaandeijssel.nl (17,50 euro incl. koffie/thee en drankje na afloop).

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld